Kandidatprogram i engelska – programanvisning till HT2021

Du anmäler dig till dina kurser på Antagning.se

Programmets upplägg

Termin 1

• ENGA11 Engelska: Engelska språket, 15 hp
  • ENGA31 Engelska: Akademiskt skrivande, 7,5 hp
  • ENGA41 Engelska: Engelsk litteratur, 7,5 hp

Termin 2

• ENGB11 Engelsk grammatik, 7,5 hp
  • ENGB21 Engelsk litteraturhistoria, 7,5 hp
  • ENGB31 Språkvetenskaplig analys, 7,5 hp
  • ENGB41 Litteraturvetenskaplig analys, 7,5 hp

Termin 3

• ENGD01 Engelska i samhället, 15 hp
  • ENGD02 Engelsk litteraturvetenskap med inriktning film och rörlig bild, 7,5 hp
  • ENGD03 Valbar delkurs i engelska, 7,5 hp

Termin 4-5

Under termin fyra och fem väljer studenten själv motsvarande 30 hp av valfria kurser för att få möjlighet till bredd och fördjupning inom sitt program. Kurserna kan sökas inom LU, eller vid något svenskt eller utländskt lärosäte. Möjlighet finns också att läsa kandidatkursen i engelska med den inriktning studenten inte har tänkt välja termin sex. Kursvalet ska godkännas av programkoordinator (eller motsvarande).

Termin 6

• En valbar kurs i engelska, 7,5 hp
  • Engelsk språkvetenskap: Teori, metod och akademiskt skrivande, 7,5 hp ELLER Engelsk litteraturvetenskap: Teori, metod och akademiskt skrivande, 7,5 hp
  • Examensarbete, 15 hp

Utbud av programkurser HT2021

Information inför termin 3

Du som läser termin 2 på programmet VT21 anmäler dig till de obligatoriska kurserna för termin 3 (se ovan).

Information inför termin 5

Du som läser termin 4 på programmet VT21 ska välja kurser om 30 hp (se ovan). Kurser vid LU eller annat svenskt lärosäte söker du via Antagning.se (utbytesstudier eller kurser från ett utländskt universitet hanteras via institutionen). Valet sker i samråd med programkoordinator och studievägledare. Ta kontakt med oss för ett vägledande samtal under andra halvan av mars. Se kontaktuppgifter nedan.

Eventuella problem

Kan du inte hitta dina kurser på antagning.se och/eller anmäla dig till de kurser du ska gå, kontakta studievägledningen (cecilia_l [dot] johansson [at] sol [dot] lu [dot] se) i god tid innan sista anmälningsdag!

Har du andra kan du höra av dig till studievägledaren Cecilia Johansson (cecilia_l [dot] johansson [at] sol [dot] lu [dot] se), programkoordinator Fabian Beijer (fabian [dot] beijer [at] englund [dot] lu [dot] se), eller till utbildningsadministratör Marcus Tegler (marcus [dot] tegler [at] sol [dot] lu [dot] se).

Endast 30 hp/termin

Observera att du endast kan antas till 30 högskolepoäng per termin inom ditt program. Vill du antas till sammanlagt 45 högskolepoäng ska du söka resterande 15 högskolepoäng som fristående kurs/kurser.

Studieuppehåll

Om du inte tänker läsa nästa termin ska du anmäla studieuppehåll till oss på institutionen.