Kandidatprogram i genusvetenskap – programanvisning till HT2021

Du anmäler dig till dina kurser på Antagning.se

Programmets upplägg

Termin 1

GNVA33 Genusvetenskap: Grundkurs - genus, samhälle och identitet ,30 hp

Termin 2

GNVA40 Genusvetenskap: Genus, makt och kultur, 30 hp

Termin 3

GNVB71 Genusvetenskap: Genus och rätt, 30 hp

Termin 4-5

60 hp valfria kurser inom någon av nedanstående tre inriktningar. Val av kurs görs i samråd med studievägledare.

• Verksamhetsanalys, processledning och förändringsarbete:
    - Statsvetenskap
    - Sociologi
    - Socialt arbete
    - Psykologi
  • Media, kommunikation och representation:
    - Media och kommunikation
    - Strategisk kommunikation
    - Litteraturvetenskap
    - Konsthistoria och visuella studier
    - Historia
  • Migration, globalisering och mänskliga rättigheter:
    - Utvecklingsstudier
    - Mänskliga rättigheter
    - Statsvetenskap
    - Samhällsgeografi
    - Freds- och konfliktvetenskap
    - Ekonomisk historia

GNVB51 Genusvetenskap: Arbetslivspraktik ges Termin 4 och 5 – kursen är inte sökbar via antagning.se, utan söks via institutionen.

Termin 6

GNVK22 Genusvetenskap: Kandidatkurs - Genus, rättvisa och kunskapsproduktion, 30 hp.

Endast 30 hp/termin

Observera att du endast kan antas till 30 högskolepoäng per termin inom ditt program. Vill du antas till sammanlagt 45 högskolepoäng ska du söka resterande 15 högskolepoäng som fristående kurs/kurser.

Studieuppehåll

Kontakta institutionen.