Kandidatprogram i historia – programanvisning till HT2021

Du anmäler dig till dina kurser på Antagning.se

Programmets upplägg

Termin 1

HISA34 Historia: Grundkurskurs, 1-30 hp.

Termin 2

HISA35 Historia: Fortsättningskurs, 31-60 hp.

Termin 3

HISA38 Historia: Projektledning och projektarbete för historiker, 30 hp.

Termin 4

Valbar fördjupning.

1. Kulturarv, 30 hp (någon av)
    - ARKH21 Historisk arkeologi, grundkurs
    - ETNA14 Etnologi, grundkurs
    - KOVA16 Konsthistoria och visuella studier, Privata och offentliga rum
  2. Omvärldsanalys, 30 hp (någon av)
    - FKVA12 Freds- och konfliktvetenskap, grundkurs
    - SGEA20 Samhällsgeografi, grundkurs
  3. Historia och politik, 30 hp (något av)
    - STVA13 Statsvetenskap, grundkurs
    - RHBB03 Religionshistoria och religionsbeteendevetenskap, Fortsättningskurs + ISLB13 Islamologi, Fortsättningskurs

Termin 5

Utlandsstudier eller profiltermin, 30 hp.

Termin 6

HISK37 Kandidatkurs i historia, 30 hp.

Utbud av programkurser HT2021

Information inför termin 3

Du anmäler dig till HISA38 Historia: Projektledning och projektarbete för historiker (Anm kod: LU-30941).

Information inför termin 5

Du anmäler dig till den/de kurser du vill läsa. Kontakta programkoordinatorn i god tid innan sista anmälningsdag om du behöver råd om vad du ska välja.

Garanterad plats termin 2, 3 och 6

Du är garanterad plats på kurser på programmets andra, tredje och sjätte termin om du anmäler dig i tid och uppfyller behörigheten.

Programförtur, inte platsgaranti

Som programstudent har du programförtur, inte platsgaranti, på termin 4. Du rekommenderas alltid att ha reservalternativ i din anmälan till kurser inom program.

Engelska 6/B som särskilt behörighetskrav

Observera att kurserna FKVA12 och STVA13 har Engelska 6/B som särskilt behörighetskrav.

Endast 30 hp/termin, endast grundnivå

Observera vidare att du inom programmet endast kan antas till 30 hp per termin och endast till kurser på grundnivå. Önskar du komplettera dina studier med ytterligare kurser så ska du söka dem som fristående kurs.

Studieuppehåll

Studieuppehåll ska anmälas till studievägledare (studievagledare [at] hist [dot] lu [dot] se) på särskild blankett.

Hitta blanketten hittas på Historiska institutionens webbplats under Utbildning > Studentinformation > Studera historia – från A till Ö.