Kandidatprogram i kriminologi – programanvisning till HT2021

Du anmäler dig till dina kurser på Antagning.se.

Programmets upplägg

Termin 1

SOCA74 Sociologi: Kriminologi, 30 hp.

Termin 2

RÄSA03 Rättssociologi: Grundkurs, 30 hp.

Termin 3

SOCA83 Sociologi: Fortsättningskurs i kriminologi, 30 hp eller
RÄSA23 Rättssociologi: Rättssociologisk fortsättningskurs, 30 hp.

Termin 4

RÄSA34 Rättssociologi: Straffrätt för samhällsvetare, 15 hp samt
valbar kurs som ger breddning inom det kriminologiska intresseområdet, 15 hp.

Termin 5

KRIA36 Kriminologi: Arbetslivspraktik, 30 hp eller
utlandsstudier 30 hp eller valfri kurs (valfritt ämne) 30 hp.

Termin 6

RÄSK02/SOCK08 Kandidatkurs 30 hp inom huvudområdet för kandidatexamen (rättssociologi eller sociologi).

Utbud av programkurser HT2021

Information inför termin 3

Du som läser termin 2 på programmet VT21 anmäler dig någon av kurserna till termin 3 (se ovan) på Antagning.se.

Information inför termin 5

Du som läser termin 4 på programmet VT21 har tre olika val att göra till höstterminen 2021:

1. KRIA36 Kriminologi: Arbetslivspraktik, 30 hp –
    Mer info på Rättssociologiska institutionens webbplats.
  2. Utlandsstudier
    Mer info på Samhällsvetenskapliga fakultetens webbplats.
  3. Valfria kurser fr LU eller annat lärosäte om 30 hp – du anmäler dig till dessa på Antagning.se.

Tänk på att anmälan till kurserna ska läggas inom programmet (om du söker kurser på LU)!

Endast 30 hp/termin

Observera att du endast kan antas till 30 högskolepoäng per termin inom ditt program. Vill du antas till sammanlagt 45 högskolepoäng ska du söka resterande 15 högskolepoäng som fristående kurs/kurser.

Studieuppehåll

Studieuppehåll anmäls till studievägledaren för programmet.