Kandidatprogram i praktisk filosofi, politik och ekonomi – programanvisning till HT2021

Du anmäler dig till dina kurser på Antagning.se.

Programmets upplägg

Termin 1

FPPA01 Praktisk filosofi: Praktisk filosofi, politik och ekonomi - baskurs, 1-30 hp.

Termin 2

STVA12 Statsvetenskap: Grundkurs, 1-30 hp.

Termin 3

NEKA12 Nationalekonomi: Grundkurs, 1-30 hp.

Termin 4

FPPA22 Praktisk filosofi: Praktisk filosofi, politik och ekonomi - fortsättningskurs, 31-60 hp.

Termin 5

Fördjupning inom ett av två huvudområden: statsvetenskap eller nationalekonomi.

Termin 6

Kandidatkurs inom praktisk filosofi, statsvetenskap eller nationalekonomi för kandidatexamen, 30 hp.

Utbud av programkurser HT2021

Information inför termin 3

Du blir gruppanmäld till kursen Nationalekonomi: Grundkurs (NEKA12), anmälningskod: LU-21601.

Observera att du är skyldig att själv, på antagning.se, kontrollera att denna anmälan finns i god tid innan anmälningstidens utgång. Finns den inte måste du själv anmäla dig.

Information inför termin 5

Inför termin 5 väljer du fördjupning inom ett av två huvudområden: statsvetenskap eller nationalekonomi. Du anmäler dig till kurs inom program enligt något av följande alternativ:

1. Statsvetenskap fortsättningskurs (STVA22) Anmälningskod: LU-26202.
  2. Nationalekonomi fortsättningskurser. Valbara kurser 30 hp i nationalekonomiska institutionens kursutbud
    Mer info på Nationalekonomiska institutionens webbplats.

Glöm inte att tacka ja till antagning/reservplacering när du fått ditt antagningsbesked, annars förlorar du din plats!

Endast 30 hp/termin, endast grundnivå

Observera vidare att du inom programmet endast kan antas till 30 hp per termin och endast till kurser på grundnivå. Önskar du komplettera dina studier med ytterligare kurser så ska du söka dem som fristående kurs.

Studieuppehåll

Studieuppehåll anmäls genom blankett som hittas på filosofiska institutionens webbplats under ”svar på vanliga frågor”.

Hitta blanketten på filosofiska institutionens webbplats.