Kandidatprogram inom Europastudier med humanistisk profil – programanvisning till HT2021

Du som ska börja på termin 3 ska anmäla dig till språkkurser, och termin 5 är en valbar termin.

Programmets upplägg

Termin 2

• EUHA24 Regionernas Europa: Central- och Östeuropa i fokus, 7,5 hp
  • EUHA25 Regionernas Europa: Medelhavsländerna i fokus, 7,5 hp
  • EUHA26 Regionernas Europa: Nordeuropa i fokus, 7,5 hp
  • EUHA27 Uppsatskurs, 7,5 hp

Termin 3-4

Språkstudier, 60 hp i ett språk (Termin 3: 1-30 hp och Termin 4: 31-60 hp).

Valbara språk (på SOL) är: Danska, Engelska, Franska, Grekiska, Italienska, Rumänska, Ryska, Spanska, Svenska eller Tyska.

Tänk på att du måste uppfylla det särskilda behörighetskravet för valt språk!

Termin 5

Valbar termin, 30 hp:

• Utbytesstudier
  • Valfria kurser inom humaniora eller samhällsvetenskap
  • Praktik inom en för utbildningen relevant verksamhet

Termin 6

EUHK30 Europastudier: Kandidatkurs, 30 hp

Utbud av programkurser HT2021

Information inför termin 3

Du anmäler dig själv till en språkkurs 1-30 hp på antagning.se (se ovan angående valbara språk).

Information inför termin 5

Denna termin innebär valbara studier. Du kan

1. åka som utbytesstudent och läsa kurser inom relevant område, 30 hp
  2. ansöka till valfria kurser inom humaniora eller samhällsvetenskap (kurserna väljs i samråd med koordinator), 15 hp eller 30 hp. Du anmäler dig själv till valda kurser på antagning.se
  3. göra praktik inom en för utbildningen relevant verksamhet:
    - EUHA18 Europastudier: Praktik, 30 hp eller
    - EUHA19 Europastudier: Praktik, 15 hp + 15 hp valfria kurser (se punkt 2), vilka du anmäler dig till på antagning.se

Endast 30 hp/termin, endast grundnivå

Observera att du inom programmet endast kan antas till 30 hp per termin och endast till kurser på grundnivå. Önskar du komplettera dina studier med ytterligare kurser så ska du söka dem som fristående kurs.

Studieuppehåll

Studieuppehåll anmäls till studievägledaren för programmet.