Politices kandidatprogrammet – programanvisning till HT2021

Du anmäler dig till dina kurser på antagning.se

Programmets upplägg

Termin 1

STVA12 Statsvetenskap: Grundkurs, 1-30 hp

Termin 2

NEKA12 Nationalekonomi: Grundkurs, 1-30 hp

Termin 3

Här väljer du att läsa 30 hp i ett sidoämne eller 15 + 15 hp i två sidoämnen.

Alternativ 1. Någon av kurserna:

• SGEA20 Samhällsgeografi: Grundkurs, 1-30 hp (Obs! Ska väljas om du vill ha samhällsgeografi som ditt huvudområde)
  • FEKA90 Företagsekonomi: Grundkurs i företagsekonomi 1-30 hp
  • HARA15 Affärsjuridisk grundkurs, 1-30 hp eller totalt 30 hp handelsrätt.
  • STAA30 Statistik: Grundkurs, 1-30 hp

Alternativ 2:

• STAA31 Statistik: Grundkurs 1, 1-15 hp och
  • HARA10 Handelsrätt: juridisk översiktskurs, 1-15 hp eller  HARA23 Handelsrätt: Förvaltningsrättslig översiktskurs, 15 hp.

Termin 4

Här väljer du att fördjupa dig inom det huvudområde du valt (så 30 hp nationalekonomi, samhällsgeografi eller statsvetenskap)

Termin 5

• Valfria studier motsvarande 30 hp exempelvis utbytesstudier eller
  • Kandidatkurs i ditt huvudområde

Termin 6

• Kandidatkurs inom ditt huvudområde eller
  • Praktikkurs (om du läst kandidatkursen termin 5)

Information inför termin 3

Att kombinera statistik och handelsrätt — ansök till kurs med rätt kursperiod

Vänligen observera att om du planerar att läsa kombinationen statistik 15 hp och handelsrätt 15 hp som programstudent måste du antingen söka till Juridisk översiktskurs 15 hp med kurskoden HARA10 eller Förvaltningsrättslig översiktskurs 15 hp med kurskoden HARA23. Detta för att kursperioden inte ska sammanfalla med din kurs i statistik.

Handelsrätt under en hel termin

Om du planerar att läsa 30 hp Handelsrätt kan du utöver Affärsjuridisk grundkurs (HARA15) läsa Arbetsrättslig grundkurs 30 hp (HARA26), alternativt Miljörätt 15 hp (HARA37) i kombination med Juridisk översiktskurs 15 hp (HARA10). Om du planerar att läsa två kurser om 15 hp i handelsrätt är det viktigt att kontrollera kursperiod och studietakt så att de inte sammanfaller med varandra (och glöm inte heller att kontrollera det särskilda behörighetskravet).

Praktikkurs termin 6

Om du önskar genomföra en praktik inom programmet så ska du läsa kandidatkursen termin fem för att bli behörig till praktikkursen som genomförs termin sex.

Programförtur, inte platsgaranti

Observera att du som programstudent har programförtur och inte platsgaranti om inget annat framkommer vid anmälan till kurs. Urvalsgrunden är antalet poäng från kurser examinerade inom programmet. Du rekommenderas alltid att ha reservalternativ i din anmälan till kurs inom program.

Endast 30 hp/termin, endast grundnivå

Observera vidare att du inom programmet endast kan antas till 30 hp per termin och endast till kurser på grundnivå. Önskar du komplettera dina studier med ytterligare kurser så ska du söka dem som fristående kurs.