Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fältarbete och materialinsamling utomlands

Vill du resa utomlands för att samla in material till din examensuppsats? Då har du möjlighet att söka MFS-stipendium eller Crafoordska stiftelsens resestipendium.

Fältarbete med koppling till Agenda 2030

Minor Field Studies (MFS) ger dig praktisk erfarenhet av fältarbete i ett låg- eller medelinkomstland och en förberedelse för att verka i globala sammanhang.

Fältarbetet ger dig möjlighet att samla material till ett examensarbete på kandidat-, magister- eller masternivå om det knyter an till ett eller flera av FN:s globala mål.

Minor Field Studies

Material- och datainsamling till examensarbete och uppsats

Om du behöver samla in material eller data utomlands i samband med ditt examensarbete eller din examensuppsats kan du söka stipendium för resa och uppehälle från Crafoordska stiftelsen.

Crafoordska stiftelsens resestipendier

 

Selfieporträtt av Agnes, MFS-stipendiat, med Rwandas landsbygd i bakgrunden. Foto.

Det är ett bra sätt att lära sig fält-
metodik och att driva projekt i en främmande miljö.

    
     Agnes, MFS-stipendiat
     som gjort fältarbete i Rwanda