Så är det att studera utomlands

Lundastudenter om livet som utbytesstudent

Som student vid Lunds universitet finns det ofta goda möjligheter att studera en eller två terminer utomlands. Här kan du läsa om Lundastudenters upplevelser av studier i länder både när och fjärran.

Storbritannien

Johannes Kazantzidis har varit utbytesstudent i London.

Johannes Kazantzidis

Missar man fler än två kurser så måste man läsa om hela det året. Detta gör att alla känner en stor press, men man blir också mer motiverad och alla pluggar hårdare där.

Linda Leffler Olsson, student som spenderat en termin i Boston.

Linda Leffler-Olsson:

”Det är en bra merit att ha studerat på universitetsnivå i ett annat land oavsett om jag hamnar på en svensk eller internationell arbetsplats i framtiden.”

Johannes Esbjörnsson, student.

Johannes Esbjörnsson:

”Jag tror att man kan växa väldigt mycket av att testa nya saker, att sätta sig utanför sin bekvämlighetszon.”

Australien

Kim Denise Öhrnström:

”På en vecka har man skaffat sig vänner för livet, på en termin har man skaffat sig en andra familj.”

Norge

Johan Kristensson:

”Jag har bokstavligt talat naturen utanför dörren och njuter av den varje dag.”

Matilda Ahl:

”Jag trodde inte det skulle vara någon större skillnad på Sverige och England, men ack så fel jag hade.”

Johannes Pomahazi:

”Ett år i Granada är inte ett år i livet, utan hela livet under ett år.”

Malin Edholm:

”Ibland kändes det som jag var med i en amerikansk collegefilm.”

Holland

Fredrik Irwe:

“Jag fick äran att delta vid en konferens där några av världens mest framstående hjärnforskare diskuterade och tolkade nya resultat.”

Mathilda Tarandi:

”Jag har nog inte varit den individ jag önskat vara tidigare, men kulturen och andan här skapar mig på nytt, varje dag.”

Island

Rickard Lennermo:

”Alla de erfarenheter, den personliga utveckling och de nya vänner man får av att studera utomlands är ovärderliga.”

Nya Zeeland

Hanna Axén:

”Som student har man möjligheten att följa med erfarna ”kiwis” till platser och bergstoppar som få turister får uppleva.”

Singapore

Frida Johansson:

”En utlandstermin är verkligen en merit och något som jag tror arbetsgivare ser positivt på.”

Kina

Maximilian Roszko:

”Jag fick en ursäkt att resa utomlands samtidigt som jag kunde lära mig sådant jag tyckte var intressant."