Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Michael Goldberg (PhD), Junior User Experience Researcher

"NU KAN JAG ANALYSERA MER PÅ DJUPET"

Eye Tracking är verktyget som registrerar var och hur du rör dina ögon. Det kommer att användas betydligt mer inom digitala serviceverksamheter i framtiden, tror Michael Goldberg, som tog chansen att gå en introduktionskurs i ämnet vid Lunds universitet.

Michael Goldberg (PhD), Junior User Experience Researcher


Michael Goldberg jobbar inom Proptech-branschen, som handlar om digitalisering av fastigheter och processer kopplade till fastighetsutveckling och förvaltning. På Immobilien Scout 24, där han håller till, forskar han kring användarupplevelsen av deras nya produkter och tjänster. Företaget använder redan ögonspårning för att utföra forskningsexperiment, men valde att skicka Michael Goldberg på kursen ’A practical introduction to eye tracking’ för att utöka kunskapen både praktiskt och teoretiskt.

– Utbildningen hjälpte mig att använda verktyget effektivare, med resultatet att jag nu kan göra djupare analyser. Detta i sin tur kommer ge mig en bättre förståelse för användarnas upplevelse när de interagerar med våra nätbaserade tjänster.

Under utbildningen fick deltagarna prova på att hantera olika eye tracking-verktyg i praktiken. Eftersom Michael Goldberg är van att se saker utifrån ett användarperspektiv tänkte han extra mycket på hur användarvänliga de var.

– Eye tracking-verktygen var lätta, logiska och till och med roliga. Jag fick lära mig nya tillvägagångssätt och detaljer som kommer hjälpa mig i mina undersökningar. Vi kan ju göra så mycket mer med det vi har.

Kursens upplägg fungerade väl enligt Michael Goldberg och hade en bra struktur med teoretiska och praktiska sessioner varvat om varandra. Utbildningen överträffade hans förväntningar då de hann gå igenom mer än han trott att de skulle göra på bara tre dagar.

– Jag tycker att det var en bra struktur på utbildningen. Föreläsarna vid Humanistiska Laboratoriet var vänliga, professionella och följde en röd tråd.

Interiören på the Spark, Medicon Village

Kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se (info[at]education[dot]lu[dot]se)
Telefon: +46 (0)46-222 07 07

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund