Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lärande & pedagogisk utveckling

Uppdragsutbildning genom Lund University Commissioned Education

Lunds universitetet har en central roll i att driva skolutveckling genom utbildningar som höjer kompetensen hos skolpersonal. Med bred variation på kursämnen finns alla fakulteter representerade. På uppdrag av Skolverket arbetar vi med Lärarlyftet samt utbildningar för att stärka lärare i arbetet med nyanlända elever. Vi erbjuder utbildningar inom högskolepedagogik, både nationellt och internationellt, med syfte att kapacitetsutveckla lärare på universitet och högskolor i akademiskt ledarskap och lärandeprocesser.

How to build a support network for your next career steps

The workshop guides participants through their approach to creating a network that will accelerate their progress and help them achieve their career priorities. At the same time, this virtual event provides a facilitated opportunity for researchers to meet colleagues at their institution and consider the benefits of structured peer mentoring.

Fysik för lärare åk 7-9, 45 hp (1-45 hp). Ingår i Lärarlyftet.

Denna kurs från Nationellt resurscentrum för fysik ingår i Lärarlyftet. Anmälan är öppen mellan 15 mars-15 april 2024 på www.antagning.se  Vi tar även in sena anmälningar fram till kursstart.

Juridik för lärare på gymnasiet, 90 hp (1-90hp). Ingår i Lärarlyftet.

Kursen består av ett antal delkurser som alla behandlar olika rättsområden inom juridiken. Delkurserna är anpassade till gymnasieskolans kurser i juridik och täcker in alla de delområden som en gymnasielärare i juridik undervisar i. Undervisningen sker på distans vilket innebär en stor frihet för kursdeltagaren att planera och anpassa studierna efter det egna schemat. Vi tar emot sena anmälningar fram till kursstart i september 2024. Anmälan görs via antagning.se.

Svenska som andraspråk för lärare i svenska för invandrare (1-30 HP). Ingår i Lärarlyftet.

Kursen vänder sig till dig som undervisar i utbildning i svenska för invandrare utan att ha 30 högskolepoäng i svenska som andraspråk. Kursen ges på halvfart och på distans. Anmälan till Lärarlyftet i svenska som andraspråk HT24 gör du via www.antagning.se. Anmälan är öppen mellan den 15 mars och 15 april 2024.