Livslångt lärande – kursutbud hösten 2022

Lunds universitet erbjuder kortare kurser och kurspaket för dig som är mitt i yrkeslivet, för dig som vill fördjupa dina kunskaper, förnya dig, för dig som vill tänka i nya banor eller för dig som är nyfiken på vad universitetsstudier egentligen är.

Man och två kvinnor samtalar i lärosal. Foto.
Vill du lära dig något nytt i höst? Sök en kompetensutvecklande kurs! Foto: Johan Bävman.

Kompetensutveckla dig i höst

Vill du lära dig något nytt i höst? Ta då chansen och bygg din kompetens inför framtiden med en fristående kurs!

Lunds universitet erbjuder kurser för dig som hunnit skaffa arbetslivserfarenhet och som nu vill satsa på din egen kompetensutveckling. Dessa kurser kan också vara lämpliga för dig som är nyutexaminerad och som nu vill öka på din kompetens för att ha ännu bättre möjligheter på den framtida arbetsmarknaden.

Behörighet och anmälan

De flesta fristående kurserna kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet. Observera att en del av kurserna har något högre krav på behörighet.

Anmälan till kurserna är öppen från 15 mars till 19 april. Du anmäler dig på antagning.se – se respektive utbildningspresentation under områdesrubrikerna längre ner på sidan.

Fristående kurser för kompetensutveckling

Våra utvalda kurser för kompetensutveckling är samlade tematiskt och kan kombineras fritt utifrån intresse och behov. Vissa går på distans, andra på plats på campus. Flera kurser går på halvfart eller kvartsfart. Du kan välja att läsa en eller flera – vad passar dig?

Arkitektur och byggd miljö

Designvetenskap

Fysik

Geografiska informationssystem (GIS)

Kemi

Naturvetenskap

Trafikflyghögskolan

Utbildningen vänder sig främst till dig som är nyfiken på universitetsstudier. Kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet.

Introduktionsterminens innehåll:

• Baskurs för universitetsstudier (7.5 högskolepoäng, heltid på campus, svenska)
  • Tala, skriva, övertyga (7.5 högskolepoäng, heltid på campus, svenska)
  • Att påverka framtiden – lärande från universitetets olika områden (7.5 högskolepoäng, halvfart på campus, svenska)
  • Att utforska den vetenskapliga metoden (7.5 högskolepoäng, halvfart på campus, engelska)

Vill du se universitetets övriga kursutbud? Du kan söka efter fler kurser som är relevanta för din kompetensutveckling i vår utbildningskatalog: