Uppdragsutbildning – din arbetsgivare betalar

VÄSSA DITT CV MED UNIVERSITETSKURSER I VÄRLDSKLASS

Lunds universitets uppdragsutbildningar kompetensutvecklar årligen en stor mängd yrkesverksamma inom skiftande företag, myndigheter och organisationer och erbjuder en ämnesbredd som är unik i Sverige.

Kursdeltagare på en uppdragsutbildning vid Lunds universitet


Du som jobbar kan få högkvalitativ fortbildning via Lunds universitet. Den sker genom så kallade uppdragsutbildningar, som din arbetsgivare bekostar, och kan enbart sökas via ditt företag eller den organisation som du är anställd hos.

Stor spännvidd

Uppdragsutbildningarna kan omfatta allt från en halvdagskurs till en hel masterutbildning och är ofta tvärvetenskapliga i sitt upplägg. Det kan till exempel innebära psykologi för arkitekter, affärsmannaskap för naturvetare eller miljöproblem som belyses ur olika perspektiv.

Vi erbjuder både öppna kurser och program, som vänder sig till sökande från många olika branscher och organisationer, och helt skräddarsydda utbildningar. Allt utformat för att lyfta in dina specifika erfarenheter och för att kunna kombineras med ditt yrkesliv.

Sök bland våra kurser och program

Under följande huvudområden hittar du våra öppna kurser och program, som är sökbara för dig som är yrkesverksam och vill fortbildas.


Översiktssida över våra utbildningsområden
Samtliga öppna utbildningar

Antagning, examination och akademiska poäng

Många uppdragsutbildningar som ges vid Lunds universitet ger dig akademiska poäng efter godkänd examination. I examinationen ställs samma krav som i universitetets övriga utbildningar och ditt kursbevis och dina poäng får motsvarande status som vid genomförda ordinarie kurser vid universitetet.

Dina erfarenheter väger tungt och därför behöver inga betyg eller andra intyg på förkunskaper visas upp för att kunna antas till en uppdragsutbildning. Det gäller även om kursen är poänggivande.

Klicka nedan för att läsa mer om det praktiska runt uppdragsutbildning. Du hamnar då på våra sidor för arbetsgivare.

Uppdragsutbildning som utbildningsform

Tillhör du ett fackförbund?

Lunds universitet samarbetar med en rad fackförbund, bland annat Sacoförbundet Naturvetarna, Unionen och Kommunal. Hör av dig till oss om du vill veta mer kring våra samarbeten. 

  • Camilla Björklund, kundansvarig på avdelningen för uppdragsutbildning, 046-222 71 61, camilla [dot] bjorklund [at] education [dot] lu [dot] se 
  • Maria Flores, kundansvarig på avdelningen för uppdragsutbildning, 046-222 14 61, maria [dot] flores [at] education [dot] lu [dot] se

Din fortbildning – en vinst för både dig, dina kollegor och organisationen du jobbar för

Lunds universitet är ett av Europas ledande forskningsuniversitet. Det betyder att våra uppdragsutbildningar förmedlar kunskap som ligger i absolut framkant.

Vår ambition i varje enskild kurs är att mana till utveckling och förändring, både för dig själv och för din organisation.

Under våra arbetsgivarsidor har vi samlat några intervjuer med personer från skiftande branscher som har valt kompetensutveckling via Lunds universitet. Ta del av deras erfarenheter!

Porträtt av tidigare uppdragsgivare och deltagare

Kontakta oss gärna för mer information

Ansvaret för utbildningsinnehållet ligger på våra institutioner, medan avdelningen för uppdragsutbildning – Lund University Commissioned Education, LUCE – har det övergripande ansvaret för våra uppdragsutbildningar och är länken mellan universitetet och dig som deltagare.  

Välkommen att kontakta LUCE om du har frågor eller vill få råd!

Telefon: 046-222 07 07
E-post: info [at] education [dot] lu [dot] se

LUCE på Linkedin