Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Filmer om bostad och staden Lund

Här har vi samlat alla våra filmer som handlar om studentbostäder och om hur det är att bo i Lund som student.

7 tips för dig som letar bostad i Lund

Läs filmens tips om bostad som text

AF Bostäder pratar om studentbostäder

”Det är inte helt lätt att få bostad. Men det är absolut inte helt omöjligt. I Lund finns AF Bostäder, en stiftelse som hyr ut bostäder åt studenter som är medlemmar i Akademiska föreningen”, säger speakerrösten i filmen. Sedan listas olika tips för att få bostad, som att:

  • Var lite energisk. Ta reda på hur bostadsläget ser ut.
  • Ställ dig i flera bostadsköer.
  • Prova gärna på korridorlivet.

”Det finns inte tillräckligt med bostäder i Lund. Det byggs inte tillräckligt. Men det är svårt att bygga mycket och billigt, till de priser som studenterna kan betala. Men vi försöker ta vårt ansvar”, säger AF Bostäders representant och ger exempel på de nya områdena Dammhagen, Vegalyckan och BoKompakt.

Läs mer om studentbostäder

Läs mer på AF Bostäders webbplats

Så här ser det ut på en korridor

”Välkommen in i en korridor på Delphi!” säger vår guide. Hon visar oss runt i korridoren och i ett rum med säng, skrivbord, soffa och badrum med toalett, handfat och dusch. ”Det finns tolv rum. Det är jätteroligt att bo i korridor och träffa nya människor.”

Studenten Carl svarar på frågan: Hur orolig ska jag vara för att inte få studentbostad?

”Det är ingen hemlighet att det är svårt att få bostad i Lund. Å andra sidan är det bättre än i andra storstadsregioner i Sverige”, tycker studenten Carl och berättar vidare att det finns chans till novischförtur för de akademiska bostäderna i Lund. ”Mitt tips är att så fort man har sitt antagningsbesked ska man registrera sig hos AF bostäder. Jag har ändå träffat väldigt många nya studenter, och jag har aldrig träffat något som är hemlös. Det löser sig!”

Var ligger Lund?

”Lund ligger i Skåne. Tio minuter från Malmö och bara en halvtimme från Köpenhamn med tåget. Så man kan åka till hela Europa – jätteenkelt!” säger studenten Hedda på frågan om var Lund egentligen ligger någonstans ...

Sidansvarig:

Bostadspodden

Hur hittar jag en bostad? Lyssna på Nora och Kristoffer som berättar om hur de fick tag på sina bostäder.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen