Filip bor i en studentlägenhet

Ekonomistudenten Filip Einarsson trivs bra i sin lägenhet – ett rum med kök på studentområdet Delphi i norra Lund.

Studenten Filip vattnar sina blommor i ett fönster i sin lägenhet.

–  Jag fick den här lägenheten via novischförtur, berättar han. Det första jag gjorde när jag fick mitt antagningsbesked i juli var att ställa mig i kö. Och eftersom jag kom långt från Lund så jag kunde ställa mig i novischförtur. Jag hade jättetur. Annars brukar det vara två års kötid på en sådan här lägenhet.

Filip ville hyra en möblerad lägenhet eftersom hans plan var att bara åka ner och prova på att läsa i Lund en termin. Men han blev kvar.

– Jag ville ha en lägenhet eftersom jag värderar eget kök högt, säger han. Jag gillar att laga mat och vill ha ett rent och fint kök. Jag blev glad när jag såg hur fint det var i köket här. Det är modernt.

Lägenheten ligger på bottenvåningen i ett av studenthusen. Det är grönt och fint i området.

– Det ligger nära naturen, och man kan lätt ta en promenad eller cykla runt i omgivningarna. Det gillar jag, säger Filip. Det är nära till flera matbutiker och det tar bara 5 minuter till Ekonomihögskolan där jag läser. Jag gillar liv och rörelse och det är det här eftersom det är så stort. Området lever verkligen, avslutar Filip.

Sidansvarig: