Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Filiph bor på korridor

"Vi är som en stor familj”

Att bo på korridor är en bra start att komma in i det sociala livet i Lund, tycker Filiph.

Filiph sitter på köksbänken i det gemensamma köket och pratar med en annan boende. Foto Kenneth Ruona.
Filiph bor på ett studentområde som heter Delphi. Fotograf Kennet Ruona.

Korridorlivet har allt. Du kan stänga dörren om dig till ditt privata rum – och öppna den och kliva ut i en gemenskap. Det tycker ekonomistudenten Filiph som bor på studentområdet Delphi i norra Lund.

– Vi äter ofta tillsammans, tittar på film och gör utflykter. När du bor så här kommer du lätt och snabbt människor nära. Rummen är på runt tjugo kvadrat, med toalett och dusch. Säng, bord, soffa och hyllor ryms utan problem i det kvadratiska rummet.

– Jag valde att ta med mig mina egna möbler. Det kändes skönt att inreda själv, mysigare, säger Filiph som snart ska påbörja sin masterutbildning. Filiph ställde sig i kö så fort han fick sitt antagningsbesked. Men eftersom han kommer från närliggande Helsingborg tyckte han att det var praktiskt att bo kvar hemma de två första åren. När det väl var läge att flytta ner till Lund hade han en kötid som tillät honom att välja hur han ville bo.

– Jag är glad att jag bestämde mig för korridor. Vi som bor här har verkligen klickat. Förutom att vi har roligt ihop så hjälps vi åt med matlagningen och annat praktiskt, särskilt under hektiska tentaperioder som nu. Bland de tolv grannarna finns både utbytesstudenter och novischer.

– För den som är ny är det förstås idealiskt att bo på korridor. Själv är jag extra glad över att ha fått nära vänner från både Irland och Nya Zeeland.