Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fridmer bor på korridor

Att bo på korridor är familjärt, tycker Fridmer.

Två bilder på Fridmer som bor på korridor. På den första bilden ligger han på sängen och pluggar, en peruansk poncho hänger på väggen. På den andra bilder sitter Fridmer i fåtöljen och kollar på sin dator.
Du lär känna både gamla och nya studenter när du bor på korridor. Fotograf Kennet Ruona.

Korridorsrummet på Michael Hansen är ganska sparsmakat men mysigt inrett. På väggen hänger en peruansk poncho och en frack bredvid varandra, i taket lyser det från en ljusslinga. Här bor Fridmer som läser sitt sista år på systemvetenskapliga programmet.

– Första året jag pluggade bodde jag hemma i Eslöv, berättar Fridmer. Jag fick ingen förtur i bostadskön eftersom jag kom från Skåne. Och ett kort tag bodde jag i andra hand i min brors lägenhet.

När Fridmer sedan fick en studentbostad valde han korridorsrum eftersom det kändes ensamt att bo i lägenhet.

– Jag tycker att korridorsboende är själva kärnan i studentlivet, säger Fridmer. Det är socialt, mycket som händer, både middagar och sociala aktiviteter. Och i köket händer det alltid någonting.

På en korridor bor många olika människor, från hela Sverige och hela världen och man måste förhålla sig till andra.

– Att jag skulle dela kök var ganska otänkbart innan jag flyttade till korridor, berättar Fridmer. Men vi människor är anpassningsbara, och bara efter en vecka hade jag vant mig.

Husen på Michael Hansen ligger i en fyrkant och innanför finns en innergård med gräsmattor, bänkar och ett volleybollnät.

– Det är mysigt och charmigt här, säger Fridmer. Det blir familjärt eftersom det bara är de boende som hänger på gården.

Video: Hur är det att bo på korridor? Häng med in till Fridmers studentkorridor i Lund.