Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Melina bor på korridor

Att som ny student bo på korridor kan vara en trygghet, tycker Melina.

Melina sitter i en fåtölj i sitt korridorsrum och spelar gitarr. Foto.
Du lär känna både gamla och nya studenter när du bor på korridor. Fotograf Kennet Ruona.

Korridorrummet på Kämnärsrätten är smakfullt och personligt inrett med en säng, ett skrivbord och en mysig soffhörna. Här bor Melina sedan tre år tillbaka. Och hon stortrivs.

Melina, som läser en master i molekylärbiologi, valde att flytta till Lund från Borås efter gymnasiet. Hon har bott i sin korridor under hela studietiden. Melina hade turen att få en bra kötid hos AF bostäder och kunde välja det hon ville.
– Jag skuggade en student som bodde här och blev helt kär i dessa korridorer, berättar Melina.

Korridorerna ligger i egna hus på två och en halv våning, vilket gör det lite annorlunda mot andra boenden.
– Det blir som en familj som bor här, säger Melina, och det är väldigt socialt.

Här bor 12 personer och Melina har sitt rum på första våningen bredvid fem andra personer. En våning upp ligger köket och på en avsats ovanför ligger ett vardagsrum med resterande sex rum.
– Man behöver inte vara en typisk korridorsmänniska för att bo på korridor, poängterar Melina. Du har ett val att hänga med andra eller gå in och stänga din dörr och vara ensam.

Som ny student kan det vara en trygghet att bo på korridor. Du lär känna både gamla och nya studenter. Ofta finns det också utbytesstudenter som bor här en kort tid.
– Vi har haft studenter från Spanien, Hawaii och Kanada, berättar Melina. Det gör att man lär känna olika kulturer och traditioner.

Studenten Melina visar hur det kan se ut i ett korridorsboende.