Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Uppkoppling

Som student har du flera möjligheter att koppla upp dig mot Internet och mot de resurser som Lunds universitet erbjuder dig.

Trådlöst nät på universitetet

Vid Lunds universitet finns det trådlösa nätverket Eduroam som du når genom att logga in med ditt Studentkonto. Observera att du måste lägga till ”@lu.se” efter ditt användarnamn för att kunna logga in, exempel: ”fek09pha [at] lu [dot] se” eller "ab1234cd-s [at] lu [dot] se".

Information om det trådlösa nätet

VPN – Virtual Private Network

VPN (Virtual private network) är en teknik som ger dig möjlighet att vara inloggad på universitetets datanätverk oavsett var i världen du befinner dig. Du kan alltså få tillgång till tjänster på Lunds nätverk trots att du använder en annan operatör.  VPN ger dig ett IP-nummer som tillhör Lunds universitet. Det innebär att du uppfattas av Lunds nätverk som om du sitter uppkopplad direkt på nätverket vilket är ett krav för vissa tjänster.

Gå in och få information via Studentportalen på student.lu.se. Logga in, välj "Service" och sedan "Programvaror för nerladdning" i menyn som vecklar ut sig.

Databaser på UB

Åtkomst till vissa databaser och elektroniska tidskrifter på universitetsbiblioteket medges endast för personer som tillhör Lunds universitet (anställda eller studenter).

  1. Sitter du vid en dator inom LUNET (i Lunds universitets nummerserier) fungerar databaserna utan särskild åtgärd.
  2. Om den dator du använder är ansluten utanför LUNET hamnar du automatiskt på en identifikationssida, där du måste ange användarnamn och lösenord (Studentkonto).
Sidansvarig:

Kontaktinformation

LU Servicedesk
servicedesk [at] lu [dot] se
Telefon 046-222 90 00

 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen