Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Student i Lunds kommun

Välkommen till Lund! Här samarbetar kommunen, universitetet och studentorganisationerna för att Lund ska vara en så bra studentstad som möjligt.

Lund präglas av kunskap, innovation och nytänkande och du som student har möjlighet att vara med och påverka stadens utveckling.

Samarbeta med Lunds kommun

Om du vill samarbeta med Lunds kommun under din utbildning så är du välkommen att ta kontakt med kommunen. Du kan söka praktikplats, skriva uppsats, göra exjobb, söka jobb som studentmedarbetare eller nyexaminerad.

Har du en idé eller är intresserad av att få veta vilka möjliga projekt som finns? Läs mer på kommunens webbplats via länkarna nedan, eller kontakta kommunens studentsamordnare.

Påverka Lunds kommun

Som student i Lund har du möjlighet att påverka din stad. Lunds kommun samarbetar med Lunds universitets studentkårer, Akademiska Föreningen och Kuratorskollegiet kring gemensamma frågor. Samarbetet koordineras av en studentsamordnare. 

Studentforum är ett dialogforum för samråd och ömsesidig information mellan kommunpolitiker och företrädare för Lunds studentorganisationer. Vill du engagera dig i studentfrågor som har med kommunen att göra? Kontakta din studentkår eller kommunens studentsamordnare.

Kommunal stöd och service

Lunds kommun erbjuder service och stöd till dig som lever och bor här. Du kan läsa mer på länkarna nedan för att hitta hjälp eller ta reda på mer.

Samtliga länkar leder till Lunds kommuns webbplats.

Student i Malmö eller Helsingborg

Malmö stad och Helsingborgs stad har också webbinformation för dig som student.

Kontakt

Lunds kommun
Externa relationer, Kommunkontoret

E-post: externarelationer [at] lund [dot] se (externarelationer[at]lund[dot]se)

Lunds kommuns studentsidor

Ett gäng studenter som står utanför Universitetshuset. En av dem är väldigt glad och skrattar och hoppar. Foto Kennet Ruona.

Lund är Sveriges bästa studentstad 2022

Studentum.se har utsett Lund till Sveriges bästa studentstad 2022.

Läs mer på Lunds kommuns webbplats.