Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Välkommen till Lunds universitet

Rektors välkomsthälsning
Du har blivit antagen till studier vid ett universitet som rankas bland de hundra bästa i världen. Dessutom räknas Lund som ett av de populäraste lärosätena bland landets gymnasieungdomar. Vår utbildning och forskning utvecklas i snabb takt.

Vår vision är att vara ett universitet i världsklass som förstår, förklarar och förbättrar vår värld och människors villkor.

Studenterna är universitetets och hela samhällets framtid och vi vill ge dig de allra bästa förutsättningarna för framgångsrika studier. Som student vid Lunds universitet har du möjlighet att upptäcka världen och få en internationell utbildning genom att söka ett utbyte på något av våra 500 partneruniversitet världen över.

Vid universitetet förenas humor, engagemang och värme i ett rikt studentliv med studentkårer, nationer, Akademiska föreningen och en stor mängd studentföreningar.

Du blir också student vid ett universitet med anor och traditioner från 1666 som ständigt är på väg framåt. Jag vill hälsa dig mycket varmt välkommen hit!

Torbjörn von Schantz
Rektor för Lunds universitet

Sidansvarig:

Universitetshuset och magnolior.

re

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen