Varmt välkommen till Lunds universitet!

Rektorernas välkomsthälsning
Tack för att du har valt att studera vid Lunds universitet. Och grattis till att du har blivit antagen till din utbildning. Som student är du universitets viktigaste tillgång och dina perspektiv och erfarenheter kommer att bidra till den samlade kunskap som finns här. Lunds universitet rankas bland de hundra bästa i världen och vi hoppas att du ska trivas under din studietid.

Vi ser Lunds universitets ämnesbredd som en styrka och du har många möjligheter under din studietid att läsa ämnen över flera fakulteter. Gränsöverskridande utbildningar och forskningssamarbeten finns på våra campus i Lund, Malmö, Helsingborg och Ljungbyhed.

Som student vid Lunds universitet har du också tillgång till världen genom de 500 partneruniversitet som vi samarbetar med. Människan står inför samhällsutmaningar som kräver globala lösningar och internationella samarbeten är därför en viktig del för universitetets vision att ”förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor”.

Även på hemmaplan är det internationella perspektivet ständigt närvarande och Lunds universitet välkomnar varje år fler internationella studenter än något annat svenskt lärosäte.

Universitetet bedriver världsledande forskning och vi är måna om att utbildningen ska ha stark forskningsanknytning. Du kommer säkert också att märka att universitetet har omfattande samverkan med andra delar av samhället i syfte att ta fram och dela kunskap och idéer.

Men allt är inte studier. Vi vill också välkomna dig till ett universitet där humor, engagemang och gemenskap förenas i ett rikt studentliv med studentkårer, nationer, Akademiska föreningen och en stor mängd studentföreningar. Vid Lunds universitet räknas studenterna som medarbetare och genom studentkårerna är du fullt ut representerad i alla beslutande organ.

Du blir nu student vid ett universitet med anor och traditioner från 1666 men som ständigt blickar framåt. Vi vill hälsa dig varmt välkommen!

Torbjörn von Schantz
Rektor vid Lunds universitet

Sylvia Schwaag Serger
Prorektor vid Lunds universitet

Sidansvarig:

Prorektor Sylvia och rektor Torbjörn står inomhus och ler.

Universitetshuset och magnolior.