Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Stöd vid problem i din studiesituation

Det finns många som du kan vända dig till om du har frågor om eller behöver hjälp med sådant som berör din studiesituation.

Om du är missnöjd med något i din studiesituation bör du i första hand vända dig direkt till den eller de personer som frågan berör och i andra hand till ansvarig prefekt på institutionen. Det är prefekt eller motsvarande som är ansvarig för att riktlinjerna i rättighetslistan följs.

Du kan även vända dig till din studentkår eller studentombudet.

Studentombudet och studentkårerna

Studenter som har stött på ett studierelaterat problem kan vända sig till sin studentkår. Kårerna har ett nära samarbete och goda kontakter på både institutions- och fakultetsnivå. Studentombudet har i uppdrag att hjälpa kårerna och studenter på grund- och avancerad nivå när de stöter på problem och frågor som rör studiegången.

Studerandeskyddsombud

Studerandeskyddsombud kan du vända dig till för att ställa frågor om, eller anmäla brister i, din arbetsmiljö. Studerandeskyddsombudets uppgift är att påverka arbetsförhållandena i syfte att bidra till en god studiemiljö, delta i skyddsrond, bedöma hur förändringar påverkar studenternas arbetsmiljö samt att hålla sig underrättad om arbetsmiljölagstiftningen.

Så kan ett studerandeskyddsombud hjälpa dig

Service och stöd

Det finns många olika sorters service och stöd att få som student på Lunds universitet.  Du kan exempelvis få hjälp om du inte mår bra, om du behöver studievägledning, om du behöver pedagogiskt stöd eller råd om studieteknik.

Service och stöd vid Lunds universitet

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen