Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biblioteken

Biblioteken vid Lunds universitet finns i Lund, Malmö och Helsingborg. Totalt 24 bibliotek erbjuder dig litteratur inom alla ämnen som det forskas och undervisas i på universitetet. På flera bibliotek finns även grupprum, tysta läsrum och datorarbetsplatser.

En student letar efter en bok i ett bibliotek. Foto Kennet Ruona.
Juridiska fakultetens bibliotek. Fotograf Kennet Ruona.

De 23 fakultetsbiblioteken är inriktade på respektive fakultets ämnen och du som student tillhör biblioteket som är specialiserat på just ditt ämne.

Universitetsbiblioteket (UB) är ett specialbibliotek som bevarar allt som trycks i Sverige och som har många specialsamlingar och historiska samlingar.

Du kan låna på samtliga bibliotek med ditt LU-kort.

Webbplats för biblioteken vid Lunds universitet

På webbplatsen hittar du information om vilka system och verktyg som finns vid biblioteken och om vad biblioteken kan hjälpa dig med. Härifrån hittar du lätt vidare till ditt ämnesbiblioteks webbplats.

Gå direkt till bibliotekens webbplats

Lista över alla bibliotek vid Lunds universitet

LUBsearch

LUBsearch är ingången till bibliotekens samlade elektroniska och tryckta resurser. Där söker du artiklar, tidskrifter, avhandlingar och böcker m.m.

Mer om LUBsearch på bibliotekens webbplats

Kontaktinformation

Biblioteken vid Lunds universitet
Telefon: 046-222 00 00 (växeln)

Bibliotekens webbplats

Relaterad information