Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Starta företag eller projekt

för dig som är student eller nyligen tagit examen
På Lunds universitet finns tusentals studenter med nya och spännande idéer. Har du hört om Fitness 24/7, den osynliga cykelhjälmen Hövding, eller Get raw-snack bars? Alla är exempel på studentidéer födda vid Lunds universitet.

Universitetet har ett stort stödsystem för dig som vill starta ett företag eller projekt och kan bland annat erbjuda rådgivning, utbildningar, nätverk och en första kontorsplats.

Har du en idé?

Sedan 2001 har VentureLab arbetat med att hjälpa studenter att förverkliga sina idéer. VentureLab anordnar inspirationsföreläsningar och events för att väcka intresse för entreprenörskap, erbjuder gratis och konfidentiell idé- och affärsutveckling samt driver Lunds universitets inkubator – en plats där studentdrivna startups utvecklar sina idéer.

VentureLab finns till för alla studenter, oavsett utbildning eller hur långt du har kommit i dina studier. Det spelar heller ingen roll om du vill erbjuda en tjänst, en produkt, starta ett projekt eller en organisation – alla idéer är välkomna!

VentureLabs webbplats

Utbilda dig inom entreprenörskap

Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship är ett centrum vid Lunds universitet som arbetar med aktionsbaserade kurser och program inom entreprenörskap.

Centret erbjuder ett brett urval av kurser för studenter från alla studieriktningar. Kurserna är på svenska eller engelska och du kan läsa dem inom utbildningsprogram eller som fristående kurser.

Läs mer om utbildningarna på entrepreneur.lu.se

Sidansvarig:

Kontaktinformation

info [at] venturelab [dot] lu [dot] se

VentureLabs webbplats

Kontakta VentureLab för att få hjälp att navigera universitetets stödsystem för studententreprenörer. Hos VentureLab kan du också boka personlig idé- och affärsutveckling eller ansöka om att få gratis kontorsplats i den kreativa miljön på Ideon Agora.

Stefan och Grega startade eget efter utbildningen

På magisterprogrammet i entreprenörskap kan du välja mellan två inriktningar:

  • New Venture Creation och
  • Corporate Entrepreneurship and Innovation

Läs mer om magisterprogrammet på entrepreneur.lu.se

 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen