Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Starta företag eller projekt

För dig som är student eller nyligen tagit examen

Studenter diskuterar i grupprum. Foto.
På VentureLab kan du få hjälp att förverkliga din affärsidé. Foto: Kennet Ruona

På Lunds universitet finns tusentals studenter med nya och spännande idéer. Har du hört om Fitness 24/7, den osynliga cykelhjälmen Hövding, eller Get raw-snack bars?
Alla är exempel på studentidéer födda vid Lunds universitet.

Har du en idé?

Universitetet har ett stort stödsystem för dig som vill starta ett företag eller projekt och kan bland annat erbjuda rådgivning, utbildningar, nätverk och en första kontorsplats.

VentureLab

VentureLab hjälper dig som studerar eller nyligen avslutat din utbildning på Lunds universitet att förverkliga dina idéer genom att erbjuda

  • gratis och konfidentiell idé- och affärsutveckling
  • inspirationsföreläsningar, events och workshops
  • gratis kontorsplats på universitetets inkubator för studentdrivna startups.

Du är välkommen till VentureLab oavsett vilken utbildning du läser eller hur långt du har kommit i dina studier. Det spelar heller ingen roll om du vill erbjuda en tjänst, en produkt, starta ett projekt eller en organisation – alla idéer är välkomna!

VentureLabs webbplats

Coachningstjänsten Spark Lund

Spark Lund är en gratis coachningstjänst för dig som är student vid Lunds universitet och är intresserad av att starta och driva ett företag.

Spark Lunds webbplats

 

Kontaktinformation

VentureLab

Spark Lund

Vad gör VentureLab för att främja entreprenörskap och innovation bland studenter vid Lunds universitet?

Utbilda dig inom entreprenörskap

Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship är ett center vid Lunds universitet som arbetar med aktionsbaserade kurser och program inom entreprenörskap och innovation.

Centret erbjuder ett brett urval av kurser för studenter från alla studieriktningar. Kurserna är på svenska eller engelska och du kan läsa dem inom utbildningsprogram eller som fristående kurser.

Studera entreprenörskap, Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship