Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieverkstaden

Vill du förbättra din studieteknik? Eller vill du kanske bli bättre på att skriva akademiska texter? Då kan du vända dig till Studieverkstaden!

Information med anledning av coronaviruset

För att hindra smittspridningen av coronaviruset ställer Studieverkstaden in alla fysiska träffar till vidare och går över till digitala möten eller telefonmöten.

Möten bokar du som vanligt genom att fylla i webbformuläret här på webbsidan. 


Ett stöd i studierna

Till Studieverkstaden kan du vända dig om du behöver råd och hjälp med studieteknik och akademiskt skrivande. Det kan till exempel handla om att hitta ditt sätt att ta in och lagra kunskap eller om att få hjälp med läs- och skrivstrategier.

På Studieverkstaden arbetar språkpedagoger och vi finns tillgängliga för alla universitetets studenter, oavsett om du pluggar i Lund, Malmö, Helsingborg eller Ljungbyhed. 

Föreläsningar

Canvas-föreläsning om studieteknik

Har du svårt att hinna med läsningen? Skjuter du upp pluggandet? Vill du skaffa bättre anteckningsvanor? Då borde du ta del av vår kurs med filmer om studieteknik i lärplattformen Canvas.

Kursen Studieteknik med Studieverkstaden i Canvas

Individuell handledning

Om du upplever att du behöver mer stöttning erbjuder vi också olika typer av individuell handledning.

Läs- och studiehandledning

Om du vill ha hjälp med att planera dina studier eller hitta bättre lässtrategier för att hinna med all litteratur kan du få vägledning hos oss. Vi förser dig med metoder för effektivare inlärning och goda skrivvanor.

Skrivhandledning

Till oss kan du också komma med frågor och funderingar kring alla typer av inlämningsuppgifter – PM, hemtentor, rapporter, uppsatser och examensarbeten. Du kan kontakta oss när som helst under skrivprocessen, exempelvis om:

  • du har svårt att tolka instruktionerna eller komma igång med skrivandet
  • din text är rörig och svår att arbeta med
  • din tentamen är underkänd eller ska göras om.

Du är också välkommen med specifika frågor om skrivregler eller enskilda ord och meningar. Däremot är vi inga korrekturläsare – vi ger dig istället råd om hur du ska förbättra ditt språk och ditt skrivande.

Så här bokar du tid för individuell handledning

Fyll i webbformuläret "Boka tid med Studieverkstaden" så bokar vi en tid för att diskutera din text eller din uppgift.

Boka tid med Studieverkstaden

Kontaktinformation

Du bokar en tid med Studieverkstaden genom att fylla i vårt webbformulär:

Boka tid med Studieverkstaden

Notera: Just nu har vi hög arbetsbelastning och det kan därför dröja innan du får återkoppling. Vi återkommer så snart vi kan!

Öppettider:
Måndag-fredag efter tidsbokning.

Vi som arbetar på Studieverkstaden är:
Ann Kull
Cecilie Fonnesbech
Sandra Peterson

Besöksadress, Lund
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset, rum 219-222
Sölvegatan 29 B
Karta på google.se

Besöksadress, Helsingborg:
Campus Helsingborg
Rum  C114

Postadress:
Studieverkstaden
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se

Läsa och skriva akademiska texter

Hur lär jag mig skriva fungerande texter? Det är en fråga som många studenter söker svar på. Universitetet har flexibla nätbaserade kurser i akademiskt skrivande i både svenska och engelska.

Särskilda kurser i språk och akademiskt skrivande