Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieverkstaden

Vill du förbättra din studieteknik? Eller vill du kanske bli bättre på att skriva akademiska texter? Då kan du vända dig till oss på Studieverkstaden!

Sommaröppettider

Studieverkstaden har stängt från den 11 juli till den 7 augusti. Vi öppnar igen måndagen den 8 augusti.

Genvägar till sidans innehåll:

Vad kan Studieverkstaden hjälpa mig med?

Till Studieverkstaden kan du vända dig om du behöver råd och hjälp med studieteknik och akademiskt skrivande. Det kan till exempel handla om att hitta ditt sätt att ta in och lagra kunskap eller om att få hjälp med läs- och skrivstrategier.

På Studieverkstaden arbetar språkpedagoger och vi finns tillgängliga för alla universitetets studenter, oavsett om du pluggar i Lund, Malmö, Helsingborg eller Ljungbyhed. 

Nedan kan du läsa mer om skrivträffar, drop-in och föreläsningar som Studieverkstaden arrangerar. Dessutom kan du som är i behov av mer stöttning boka en handledningstid.

Föreläsningar

Canvas-föreläsning om studieteknik

Har du svårt att hinna med läsningen? Skjuter du upp pluggandet? Vill du skaffa bättre anteckningsvanor? Då borde du ta del av vår kurs med filmer om studieteknik i lärplattformen Canvas.

Kursen Studieteknik med Studieverkstaden i Canvas (kräver inloggning)

Skrivträffar

Under vår- och höstterminen erbjuder vi skrivträffar för dig som upplever att skrivandet känns utmanande. 

Datum för skrivträffarna under höstterminen 2022 är inte satta ännu. Information om datum, plats och hur du anmäler dig kommer uppdateras här på sidan under sommaren.

Drop-in

Om du har korta, specifika frågor som rör ditt skrivande eller dina studiestrategier kan du ställa dem vid vår digitala drop-in.

Datum för drop-in under höstterminen 2022 är inte satta ännu. Information om datum, plats och hur du deltar kommer uppdateras här på sidan under sommaren.

Handledning

Om du upplever att du behöver mer stöttning erbjuder vi olika typer av individuell handledning. För närvarande sker all handledning via Zoom. 

Läs- och studiehandledning

Om du vill ha hjälp med att planera dina studier eller hitta bättre lässtrategier för att hinna med all litteratur kan du få vägledning hos oss. Vi förser dig med metoder för effektivare inlärning och goda skrivvanor.

Skrivhandledning

Till oss kan du också komma med frågor och funderingar kring alla typer av inlämningsuppgifter – PM, hemtentor, rapporter, uppsatser och examensarbeten. Du kan kontakta oss när som helst under skrivprocessen, exempelvis om:

  • du har svårt att tolka instruktionerna eller komma igång med skrivandet
  • din text är rörig och svår att arbeta med
  • din tentamen är underkänd eller ska göras om.

Du är också välkommen med specifika frågor om skrivregler eller enskilda ord och meningar. Däremot är vi inga korrekturläsare – vi ger dig i stället råd om hur du kan förbättra ditt språk och ditt skrivande. Tänk på att du endast kan få skrivhandledning 3 gånger per termin och för ett begränsat antal sidor.

Så här bokar du tid för handledning

Du bokar tid för handledning genom vårt bokningssystem TimeCenter. Bokningsbara tider släpps löpande med ungefär fyra veckors framförhållning. All handledning sker tills vidare via Zoom.  

Boka tid med Studieverkstaden

Kontaktinformation

Du bokar en tid med Studieverkstaden genom vårt bokningssystem TimeCenter:

Boka tid med Studieverkstaden

Öppettider:
Måndag-fredag efter tidsbokning.

Vi som arbetar på Studieverkstaden är:
Frida Blomberg
Atli Dungal Sigurdsson
Cecilie Fonnesbech
Ann Kull
Maria Källqvist
Sandra Petersson

Besöksadress:
Genetikhuset, rum 219-222
Sölvegatan 29 B, Lund
Karta på google.se

Postadress:
Studieverkstaden
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se

Hur lär jag mig skriva fungerande texter?

Det är en fråga som många studenter söker svar på. Universitetet har flexibla nätbaserade kurser i akademiskt skrivande i både svenska och engelska.

Särskilda kurser i språk och akademiskt skrivande