Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieverkstaden

Studenter som pratar med varandra. Foto: Johan Persson.
Förbättra din studieteknik eller ditt akademiska skrivande hos Studieverkstaden. Foto: Johan Persson.

Välkommen till Studieverkstaden! Hos oss får du tips och råd om hur du kan förbättra din studieteknik och ditt akademiska skrivande eller läsande.

Studieverkstaden i sommar

Studieverkstaden har stängt 8–14 juli och 29 juli–4 augusti. Övriga veckor under sommaren erbjuder Studieverkstaden bokning av handledning.


Studieverkstaden kan stötta dig som studerar på grundnivå eller avancerad nivå när det kommer till studieteknik och akademiskt skrivande. Du kan exempelvis vända dig till oss för att få hjälp att hitta effektiva arbetssätt med uppgifter, uppsatser och hemtentor. Vi kan också ge dig tips och råd kring att läsa och ta till sig kurslitteratur. 

Beroende på vad som passar dig erbjuder vi olika typer av stöd – både på plats och digitalt. Varje termin håller vi ett antal föreläsningar på teman som studieteknik och effektiva läs- och skrivstrategier. Du kan också anmäla dig till någon av våra studieträffar eller skrivträffar, eller boka tid för handledning med någon av våra språkpedagoger. Dessutom kan du ta del av vårt digitala utbud.

Våra aktiviteter är kostnadsfria och erbjuds på både svenska och engelska. Vi finns tillgängliga för alla universitetets studenter, oavsett om du pluggar i Lund, Malmö, Helsingborg eller Ljungbyhed.

Kontaktinformation

Läs mer om handledning:
Boka handledning med Studieverkstaden

Besöksadress:
Genetikhuset, rum 219-222
Sölvegatan 29 B, Lund
Hitta Studieverkstaden via Google Maps

Campus Helsingborg
Universitetsplatsen 2, Helsingborg
Hitta Campus Helsingborg via Google Maps

studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se (studieverkstad[at]stu[dot]lu[dot]se)

Föreläsningar

Vid ett antal tillfällen varje termin erbjuder Studieverkstaden föreläsningar som alla studenter vid Lunds universitet är välkomna till. Föreläsningarna erbjuds på både svenska och engelska. De sker digitalt, på plats i Genetikhuset i Lund eller på Campus Helsingborg. 

Våra föreläsningar behandlar tre olika teman:

  • effektiva lässtrategier
  • effektiva skrivstrategier
  • studieteknik.

Mer information om våra föreläsningar, datum och hur du deltar
 

Skriv- och studieträffar

För dig som behöver en arbetsplats och en studiegemenskap med andra studenter finns Studieverkstadens skriv- och studieträffar. Dessa kan du delta i om du upplever att du har kört fast i ditt skrivande eller om du upplever att studierna är utmanande. Här får du en arbetsplats, en social gemenskap med andra studenter och tillfälle att rådfråga våra språkpedagoger.

Träffarna sker på plats i Genetikhuset i Lund.

Du hittar mer information om träffarna, aktuella datum och hur du anmäler dig på sidan nedan. 

Mer information om våra skriv- och studieträffar, datum och hur du deltar
 

Handledning

Om du behöver handledning i studieteknik eller akademiskt skrivande kan du boka en tid hos någon av våra språkpedagoger. Du kan få handledning individuellt eller i grupp. Om ni skriver tillsammans rekommenderar vi att ni deltar på samma handledningstillfälle.

Vid ett handledningstillfälle kan du till exempel få hjälp med

  • att komma i gång med skrivandet 
  • struktur
  • språk och stil.

Vår uppgift är inte att korrekturläsa texter. Däremot kan vi under ett handledningstillfälle ge dig råd om hur du kan förbättra ditt språk och ditt skrivande.

Mer information om handledning och hur du bokar tid
 

Se våra filmer om studieteknik och skrivstrategier i Canvas

Ta del av våra två förinspelade föreläsningar med korta filmer om studieteknik och effektiva skrivstrategier.

Studieteknik med Studieverkstaden i Canvas (kräver inloggning)

Skrivstrategier med Studieverkstaden i Canvas – på engelska (kräver inloggning)