Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentliv – Engagera dig!

Lunds studentliv är unikt och erbjuder många olika aktiviteter och upplevelser, sida vid sida med dina studier. Här finns ett brett utbud av allt från kultur och nöjen till studentpolitik och sport.

Studenterna Angelica och Lina berättar om vad de engagerar sig i. I Lund finns något för alla. Extremsport, spex, kårer, stickningsföreningar med mera.

Nationer, kårer och Akademiska föreningen

Väldigt förenklat kan en säga att kårerna sköter det studentpolitiska, nationerna det sociala och Akademiska föreningen (AF) det kulturella i det som är studentstaden Lund.

Du kan välja att bli medlem i Studentlund, ett samarbete som sedan 2010 erbjuder ett samlat medlemskap i de flesta kårerna, nationerna och Akademiska föreningen. Som medlem får du därför tillgång till det mesta av Lunds studentliv!

Du kan också bli medlem i någon av de kårer och nationer som inte ingår i Studentlund. Det är teknologkåren, doktorandkåren och Smålands nation.

Teknologkåren, Doktorandkåren och Smålands nation ingår inte i Studentlundssamarbetet. Vänd dig direkt till dem för att bli medlem. Du kan också välja att ha dubbla medlemskap och vara medlem i både Studentlund och till exempel Teknologkåren. Alla dessa studentorganisationer har en mängd aktiviteter för dig att engagera dig i.

Lundakarnevalen

Vart fjärde år vaknar Lundakarnevalen till liv och skapar kaos och kreativitet när tusentals frivilliga studenter bjuder på små och stora spex, revyer, cirkusföreställning, kabaré och konserter. Ingen vill väl missa det stora karnevalståget som lockar tiotusentals åskådare? 20-22 maj 2022 får vi njuta av Lundakarnevalen igen.

En tombolabod från Lundakarnevalen 2018. Foto.
En tombolabod från Lundakarnevalen 2018.

Fritid och kultur i städerna

Det finns även en hel del fritidsaktiviteter och kultur i Lund, Helsingborg och Malmö som du inte behöver vara student för att ta del av. Läs mer på kommunernas webbplatser: