Bli studentambassadör

Har du pluggat vid Lunds universitet i några terminer? Vill du berätta för blivande studenter vad universitetet har att erbjuda? Då kan du ansöka om att bli studentambassadör! Du får kontakter, erfarenhet ­– och en riktigt rolig tid.

 

Studentambassadörerna står utanför ett äldre hus och skrattar tillsammans.

Som studentambassadör för Lunds universitet kan du jobba med att bemanna mässmontrar, hålla seminarier och åka ut till skolor för att berätta om utbildningarna vid universitetets olika fakulteter.

Mer om mässor

Uppdraget som studentambassadör

De som är intresserade av att börja studera vill oftast prata med någon som själv är student för att få svar på sina frågor. Lunds universitet behöver därför din hjälp med att berätta om utbildningar och om hur det är att plugga i Lund.

Din uppgift är lika enkel som den är utmanande: du inspirerar besökarna genom att berätta om dig själv och dina studier.

Att vara studentambassadör är ett socialt jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. För att bli studentambassadör ska du som regel ha läst minst två terminer vid Lunds universitet.

Studentambassadörsarbete görs i mån av tid. Alla insatser du gör sker på uppdrag av din kontaktperson på din fakultet och du får givetvis betalt för ditt arbete.

Anmäl ditt intresse

Vi rekryterar nya studentambassadörer löpande. Kontakta din fakultet för att få reda på vad som krävs för att bli studentambassadör och för att få information om hur du ansöker.

Saknas din fakultet? Då har den ändå verksamhet för studentambassadörer, men har i nuläget ingen öppen information på webben om detta.

Kontaktinformation

Kommunikatör
Eva Nilsson
eva [dot] nilsson [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 33 01
Mobiltelefon: 0706-72 33 01