Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bli studentambassadör

Mässor och sociala medier

Har du pluggat vid Lunds universitet i några terminer? Vill du berätta för blivande studenter vad universitetet har att erbjuda? Då kan du ansöka om att bli studentambassadör! Du får kontakter, erfarenhet ­– och en riktigt rolig tid.

Två studenter står vid ett podium och berättar om sitt liv som Lundastudenter under Öppet hus. Foto: Johan Persson.
Genom att berätta om dig själv och dina studier inspirerar du som studentambassadör besökare på mässor, i skolor och i våra sociala medier. Foto Johan Persson.

Uppdraget som studentambassadör

De som är intresserade av att börja studera vill oftast prata med någon som själv är student för att få svar på sina frågor. Lunds universitet behöver därför din hjälp med att berätta om utbildningar och om hur det är att plugga i Lund.

Din uppgift är lika enkel som den är utmanande: genom att berätta om dig själv och dina studier inspirerar du besökare på mässor, i skolor och i våra sociala medier.

Att vara studentambassadör är ett socialt jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. För att bli studentambassadör ska du som regel ha läst minst två terminer vid Lunds universitet.

Mässambassadör och Instagram-ambassadör – två olika ambassadörsroller

Det finns två olika ingångar för dig som vill bli studentambassadör. Som mässambassadör för Lunds universitet kan du jobba med att bemanna mässmontrar, hålla seminarier och åka ut till skolor för att berätta om utbildningarna vid universitetets olika fakulteter. Som Instagram-ambassadör ansvarar du för att un­der en vecka lägga upp innehåll på Lunds universitets Instagram-konto @lundsuniversitet. 

Träffa Lunds universitet på utbildningsmässor

Lunds universitet på Instagram

Vi rekryterar nya studentambassadörer löpande. Kontakta din fakultet för att få reda på vad som krävs för att bli studentambassadör och för att få information om hur du ansöker. Studentambassadörsarbete görs i mån av tid. Alla insatser du gör sker på uppdrag av din kontaktperson på din fakultet och du får givetvis betalt för ditt arbete. 

Mer information hittar du på fakulteternas webbplatser:

Ansökan är öppen en gång per termin. Ansökningsformuläret publiceras på Instagram-kontot @lundsuniversitet i maj inför höstterminen, och i november inför vårterminen. Kontakta anna [dot] sparrenblad [at] er [dot] lu [dot] se (anna[dot]sparrenblad[at]er[dot]lu[dot]se) för mer information om rollen. 

Lunds universitets Instagramkonto @lundsuniversitet är tänkt att visa upp hur studier och studentliv kan se ut för olika lundastudenter som läser program eller fristående kurser. Med kontot vill vi inspirera potentiella studenter till högre studier vid Lunds universitet.

Lunds universitet på Instagram

Varje vecka delar en ny Instagram-ambassadör sitt eget innehåll/content och svarar på frågor om sitt studentliv, sina studier och erfarenheter av livet som lundastudent.

Kontaktinformation

Anna Sparrenblad
Kommunikatör
anna [dot] sparrenblad [at] er [dot] lu [dot] se (anna[dot]sparrenblad[at]er[dot]lu[dot]se)