Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bli studentambassadör

Har du pluggat vid Lunds universitet i några terminer? Vill du berätta för blivande studenter vad universitetet har att erbjuda? Då kan du ansöka om att bli studentambassadör! Du får kontakter, erfarenhet ­– och en riktigt rolig tid.

Studentambassadörerna står utanför ett äldre hus och skrattar tillsammans.

Som studentambassadör för Lunds universitet kan du jobba med att bemanna mässmontrar, hålla seminarier och åka ut till skolor för att berätta om utbildningarna vid universitetets olika fakulteter.

Mer om mässor

Uppdraget som studentambassadör

De som är intresserade av att börja studera vill oftast prata med någon som själv är student för att få svar på sina frågor. Lunds universitet behöver därför din hjälp med att berätta om utbildningar och om hur det är att plugga i Lund.

Din uppgift är lika enkel som den är utmanande: du inspirerar besökarna genom att berätta om dig själv och dina studier.

Att vara studentambassadör är ett socialt jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. För att bli studentambassadör ska du som regel ha läst minst två terminer vid Lunds universitet.

Studentambassadörsarbete görs i mån av tid. Alla insatser du gör sker på uppdrag av din kontaktperson på din fakultet och du får givetvis betalt för ditt arbete.

Anmäl ditt intresse

Vi rekryterar nya studentambassadörer löpande. Kontakta din fakultet för att få reda på vad som krävs för att bli studentambassadör och för att få information om hur du ansöker.

Saknas din fakultet? Då har den ändå verksamhet för studentambassadörer, men har i nuläget ingen öppen information på webben om detta.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Kommunikatör
Eva Nilsson
eva [dot] nilsson [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 33 01
Mobiltelefon: 0706-72 33 01

en hand håller en tygväska från lunds universitet och pekar med ett finger

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen