Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stipendier

För dig som är student vid Lunds universitet

Här hittar du stipendier som delas ut ur stiftelser anknutna till Lunds universitet och som riktar sig särskilt till dig som är Lundastudent.

Stipendier delas ut efter olika kriterier. Det kan vara utifrån vilka ämnen och på vilken nivå du läser, om du ska läsa utomlands eller kommer från ett visst landskap.

Universitets- och nationsstipendier

Här hittar du runt 250 stipendier samlade i en och samma utlysning. Genom en ansökan söker du alla de stipendier du är behörig till. Ansökningsperioden för universitets- och nationsstipendier är i början av varje termin.

Ansök om universitets- och nationsstipendier

Resestipendier

Resestipendier vänder sig till dig som ska resa i samband med din utbildning. Det kan vara resor för att skriva examensarbete, åka på utbytesstudier eller liknande.

Ansök om resestipendier

Övriga stipendier

Det finns också ett antal stipendier som vänder sig till en specifik målgrupp. 

Ansök om övriga stipendier

Förteckning över stipendier och bidrag

I förteckningen över stipendier och bidrag finns en kort beskrivning av stipendier som du kan söka ur stiftelser anknutna till Lunds universitet. De stiftelser vars avkastning betalas ut direkt till en institution eller liknande finns inte med i denna förteckning.

Förteckning över stipendium och bidrag (PDF 379 kB, ny flik)

Hitta fler stipendier

Här hittar du olika länkar till andra sidor där du kan hitta fler stipendier att söka. De stipendierna söker du genom bland andra Akademiska föreningen, fakulteterna, institutionerna och nationerna.

Hitta länkar till fler stipendiegivare

För dig som är forskare eller anställd vid Lunds universitet

Det finns särskilda rese- och forskningsbidrag för dig som är forskare eller anställd vid Lunds universitet.

Information om rese- och forskningsbidrag för forskare och anställda på Medarbetarwebben

Kontaktinformation

Stiftelseförvaltning
stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se (stipendier[at]eken[dot]lu[dot]se)

Box 117
221 00 Lund

Emma Haverlind
Telefon: 046-222 71 44

Olof Jernryd
Telefon: 046-222 71 48