Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hitta fler stipendier

Ett urval av stipendiegivare för dig som är student

Det finns flera ställen du kan vända dig till för att söka stipendier. Har du frågor eller vill söka stipendier hos någon i listan nedan vänder du dig direkt till respektive stipendiegivare.

Akademiska föreningen

Akademiska föreningens stipendier ledigförklaras i början av terminen.

Stipendier på Akademiska föreningens webbplats

Fakulteternas stipendier

Vissa fakulteter och högskolor, exempelvis Medicinska fakulteten och Musikhögskolan, har egna stipendier. Kontakta din fakultet/högskola för mer information.

Hitta din fakultet

Institutionernas stipendier

Vissa institutioner har egna stipendier att fördela till studenter på grundutbildningen. Kontakta din institution för mer information.

Hitta din institution

Stipendier för studier och praktik utomlands

Det finns fler stipendier som du som Lundastudent kan söka om du ska studera eller göra praktik utomlands,  bland annat Erasmus+ och Nordplus.

Stipendier för studier och praktik utomlands

Nationernas stipendier

Vissa nationer har egna stipendier som administreras och delas ut av respektive nation. Kontakta din nation för mer information.

Hitta din nation

Svenska institutet

Svenska institutet har ett antal stipendier för studier utomlands.

Stipendier på Svenska institutets webbplats

Fackliga organisationer

Många av de svenska fackförbunden har egna stiftelser som delar ut stipendier till dess medlemmar. Här är en förteckning över stipendier som går att söka via olika fackförbund och för vilka ändamål de delas ut. Stipendierna har ofta fokus på utbildning eller kultur.

Stipendier på Fackförbund.com

Global Grant

Global Grant är en stor internationell databas över stipendier och bidrag för studier, forskning, projekt, kurser med mera. Om du sitter inom Lunds universitets datanätverk kommer du att loggas in direkt och kan söka i Global Grant stipendiedatabas. Om du sitter hemma kommer du först till en inloggningssida där du loggar in med ditt Stil-konto (studentkonto) innan du kommer vidare till stipendiedatabasen.

HItta fler stipendier att söka på Global Grants webbplats

Kontaktinformation

Stiftelseförvaltning
stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se (stipendier[at]eken[dot]lu[dot]se)

Box 117
221 00 Lund

Emma Haverlind
Telefon: 046-222 71 44

Olof Jernryd
Telefon: 046-222 71 48