Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hitta fler stipendier

Ett urval av stipendiegivare för dig som är student

Det finns flera ställen att vända sig till för att söka stipendier. Har du frågor eller vill söka stipendier hos någon i listan nedan vänder du dig direkt till respektive stipendiegivare.

Akademiska föreningen

Akademiska föreningens stipendier ledigförklaras i början av terminen. Mer information och ansökningsblanketter finns på AF:s webbsida:

Läs mer på Akademiska föreningens webbplats

Fakulteternas stipendier

Vissa fakulteter och högskolor, exempelvis Medicinska fakulteten, Ekonomihögskolan och Musikhögskolan har egna stipendier. Kontakta din fakultet/högskola för mer information.

Hitta din fakultet här

Institutionernas stipendier

Vissa institutioner har egna stipendier att fördela till studenter på grundutbildningen. Kontakta din institution för mer information.

Hitta din institution här

Utbytesstipendier

Sektionen externa relationer har hand som stipendier för bland annat Erasmus och Nordplus.

Läs mer om stipendier för utlandsstudier

Nationernas stipendier

Vissa nationer har egna stipendier som administreras och delas ut av respektive nation. Kontakta din nation för mer information.

Hitta din nation här

Svenska institutet

Svenska institutet har ett antal stipendier för studier utomlands.

Läs mer på Svenska institutets webbplats

Studentstipendium.se

Förteckning över stipendier som finns att söka för studenter vid svenska universitet och högskolor.

Läs mer på Studentstipendium.se

Fackliga organisationer

Många av de svenska fackförbunden har egna stiftelser som delar ut stipendier till dess medlemmar. Här är en förteckning över stipendier som går att söka via olika fackförbund och för vilka ändamål de delas ut. Stipendierna har ofta fokus på utbildning eller kultur.

Läs mer på Fackliga organisationers webbplats

Läs mer på Fackförbund.com

Global Grant

Global Grant är en stor internationell databas över stipendier och bidrag för studier, forskning, projekt, kurser med mera. Om du sitter inom Lunds universitets datanätverk kommer du att loggas in direkt och kan söka i Global Grant stipendiedatabas. Om du sitter hemma kommer du först till en inloggningssida där du loggar in med ditt Stil-konto (studentkonto) innan du kommer vidare till stipendiedatabasen.

Läs mer på Global Grants webbplats

Stora Fondboken

Stora Fondboken utkommer i ny upplaga varje år och finns på de flesta bibliotek, universitet, högskolor och gymnasieskolor. Boken ges ut av Global Grant, se länk ovan.

Kontaktinformation

Stiftelseförvaltning
stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se

Box 117
221 00 Lund

Emma Haverlind
Telefon: 046-222 71 44

Olof Jernryd
Telefon: 046-222 71 48

Krister Åstrand
Telefon: 046-222 71 45