Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Rickard Lennermo - Island

”Erfarenheterna man får utomlands är ovärderliga”

Varför valde du att läsa utomlands?

Förutom att det är en mycket värdefull erfarenhet som sitter bra på ens CV, kommer man genom utbytesstudierna till en miljö som är närmast unik. Studenter från hela världen sammanstrålar och vill inget hellre än att skaffa sig nya kunskaper och vänner, vilket gör månaderna tillsammans givande på alla sätt. Eftersom jag dessutom är mycket intresserad av Norden och nordiska språk var Island ett självklart val för mig.

Hur var det att läsa utomlands?

Den största skillnaden är nog själva organisationen kring högre studier. I Sverige är vi vana vid att saker och ting går relativt snabbt genom beslutsprocesser och när man söker svar på studierelaterade frågor, men i andra länder kan sådant gå lite långsammare. Detta är dock bara en liten nackdel, och vägs naturligtvis upp av alla fördelar som kommer med att få uppleva en ny universitetsvärld och ett nytt land.

Berätta om dina bästa upplevelser.

Utbildningsmässigt var nog blandningen av internationella studenter samt de infallsvinklar och erfarenheter som berikade kurserna den största upplevelsen. Annars var resan runt Island tillsammans med tre andra utbytesstudenter förstås oerhört mäktig!

Skulle du rekommendera andra att läsa utomlands?

Det är inte mycket som talar emot att ansöka om en utbytestermin någon gång under sin utbildning. Alla de erfarenheter, den personliga utveckling och de nya vänner man får av att studera utomlands är ovärderliga. Steget ut i världen ångrar man inte det minsta.

 

Intervjun genomfördes hösten 2014

Rickard Lennermo - huvudbild

Namn: Rickard Lennermo

Utbildning: Ämneslärarutbildningen, svenska och engelska

Utbytesland: Island

Utbytesuniversitet: University of Iceland (Háskóli Íslands)

Period: Hösten 2013

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen