Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Filip läser kurser

"Friheten att välja passar mig bra"
Det var studievägledaren på folkhögskolan som tipsade Filip Samuelsson om möjligheten att läsa fristående kurser på universitetet. Något som han själv aldrig hade hört talas om innan.

Filip står utomhus i sokskenet och ler in i kameran.

– Redan under slutet av folkhögskoletiden bestämde jag mig för att läsa historia, berättar Filip. Jag ville studera något som var spännande.

Filips bana till universitetsstudierna var inte spikrak. Under gymnasietiden var han ganska skoltrött och avslutade inte gymnasiet. Istället började han jobba i förskola,  för att sen resa runt i Asien innan han landade i Lund.

Studierna i historia har han kompletterat med kurser i idé- och lärdomshistoria och statsvetenskap.

– Jag tycker att historia och statsvetenskap går bra ihop, säger han. Båda ämnena är allmänbildande som man kan ha nytta av överallt. I historia läser man också om trender, beteenden och samhällsförändringar.

Filip tycker att samhällsfrågor är viktigt och han ser två alternativa karriärvägar. Antingen tänker han bygga på sin kandidatutbildning med en pedagogisk utbildning och bli gymnasielärare, eller läsa journalistik för att jobba med någon form av redaktionellt arbete, främst inom TV.

– Jag hade ingen aning om vad jag skulle bli när jag sökte till Lund, och framtiden håller jag fortfarande öppen ett tag till, säger Filip.

Nästa termin är det ett utbyte till Bologna som står på agendan. – Många tror att man inte kan ta en utbytestermin om man läser fristående kurser, berättar Filip. Men det går jättebra. Jag ska läsa italienskt kulturliv och historia.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen