Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ismar läser ett program

"En av fördelarna med att läsa ett program är tryggheten"

Ismar står vid en typisk lundagata. Foto Kennet Ruona.
Efter en kandidatexamen i mänskliga rättigheter har Ismar nu påbörjat en masterutbildning i rättssociologi. Fotograf Kennet Ruona.

Mänskliga rättigheter är ett brett program som innefattar kurser i allt från juridik till statsvetenskap, historia och sociologi. Det är också väletablerat.

– Jag ser det som en stor fördel. Ute på arbetsmarknaden och i samhället i stort är det många som vet vad det innebär. Det är en trygghet när det väl är dags att söka jobb. Det säger Ismar som tagit sin kandidatexamen i mänskliga rättigheter i Lund och nu påbörjat en masterutbildning i rättssociologi.

– Att välja att läsa ett program är en säker väg mot examen, säger han. Eftersom planeringen till stor del ligger klar redan från början visste han vad han hade att vänta, vilka kurser och vilken litteratur som stod på tur.

– Jag tyckte att det var skönt, det var inte så mycket jag behövde oroa mig för. Under årens föreläsningar och seminarier har han också hunnit lära känna många av de andra studenterna.

– När du läser på ett program ingår du både i en grupp som till stor del följs åt, och går olika kurser där du träffar helt nya människor. Det är perfekt. Från början tvekade Ismar över om han skulle välja psykologi eller mänskliga rättigheter. Bredden i mänskliga rättigheterprogrammet avgjorde.

– Jag insåg direkt hur spännande det var. Nu hoppas jag kunna fortsätta och så småningom ta en doktorsexamen i statsvetenskap eller sociologi.