Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Julia läser kurser

"Jag vill hitta min egen väg."

Julia står intill en husvägg och ler. Foto Kennet Ruona.
Julia har läst fristående kurser inom ekonomi, juridik och handelsrätt. Fotograf Kennet Ruona.

Julia visste att hon ville läsa juridik eller ekonomi efter studenten. Osäker på vad hon skulle välja bestämde hon sig för att prova sig fram.

– Istället för att hoppa på ett program sökte jag till den juridiska översiktskursen på Ekonomihögskolan. Alltsedan dess har hon fortsatt att välja fristående kurser på olika nivåer inom ekonomi, juridik och handelsrätt.

– Det är lätt att du blir stressad över ditt studieval. I det läget tycker jag att det är en idé att söka fristående kurser, testa och se vad du verkligen är intresserad av. Du kan ju lägga ihop dina kurser och på sikt bilda din egen examen. En av fördelarna med Lunds universitet är det omfattande utbudet av kurser du kan välja mellan, menar Julia.

– När du läser olika ämnen får du en bredare förståelse och kunskap. Dessutom har du chans att skaffa nya bekantskaper på de olika kurserna. Det är socialt utvecklande och en stor del av studentlivet. Själv är Julia i färd med att skriva sin kandidatuppsats i företagsekonomi. Just nu är planen att ta dubbel examina, i både ekonomi och handelsrätt.

– Jag är väldigt nyfiken på vad som väntar efter examen. Att gå vägen genom fristående kurser kan till och med öppna fler dörrar till arbetslivet. Det visar att du är motiverad och vill läsa extra, kompletterande kurser. Att du är en person som hittar din egen väg.