Studiechansen – extra satsning hösten 2020

Foto av en byggnad täckt av röda höstlöv samt ett foto av en kvinnlig student som sitter i ett bibliotek och studerar.

Tid att studera i höst?

Har du plötsligt möjlighet att göra något nytt i höst? Ta då chansen och bygg din kompetens inför framtiden – ta Studiechansen!

Lunds universitet lanserar ett antal nya utbildningar inför hösten 2020, bland annat som en del i Utbildningsdepartementets satsning för att hjälpa Sverige genom coronakrisen.

En introduktionstermin, två tematerminer eller vidareutbildning. Vad passar dig?

Behörighet och anmälan

De flesta utbildningar och kurser i Studiechansen kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet.

Anmälan till kurserna inom Studiechansen är öppen från 15 juli och fram till utbildningsstarten. Du anmäler dig på antagning.se – se respektive utbildningspresentation – och det är först till kvarn som gäller.

Introduktionstermin

Introduktionstermin – introduktion till universitetsstudier (30 hp)

Utbildningen vänder sig främst till dig som är nyfiken på universitetsstudier. Kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet.

• Baskurs för universitetsstudier
  • Tala, skriva, övertyga
  • Social innovation och hållbarhet
  • Att utforska den vetenskapliga metoden

Introduktionstermin – utbildningspresentation och anmälan

Tematerminer

Hållbarhet och miljö (30 hp)

Utbildningen vänder sig till dig, som antingen avslutat din utbildning eller ännu inte påbörjat den. Kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet.

Utbildningens innehåll:

• Hållbar utveckling för jorden, livet och miljön
  • Hälsofrämjande vård
  • Hållbar utveckling, debatt, teori och empiri
  • Hållbar materialhantering

Hållbarhet och miljö – utbildningspresentation och anmälan

Vård och hälsa i ett globalt perspektiv (30 hp)

Utbildningen vänder sig till dig som antingen avslutat din utbildning eller ännu inte påbörjat den. Kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet.

• Introduktion till vårdvetenskap
  • Hälsofrämjande vård
  • Global hälsa
  • Samhälle, risk och hälsa

Vård och hälsa i ett globalt perspektiv – utbildningspresentation och anmälan

Vidareutbildning

Lunds universitets satsar inför ht-20 på att erbjuda kurser för personer som hunnit skaffa sig arbetslivserfarenhet och som nu vill satsa på sin egen kompetensutveckling. Dessa kurser kan också vara lämpliga för studenter som läst klart sina respektive utbildningar och som vill öka på sin kompetens för att ha ännu bättre möjligheter på den framtida arbetsmarknaden.

Omvärldsförändring och ledarskap (15 hp)

Utbildningen vänder sig främst till dig som har arbetslivserfarenhet eller har läst klart din utbildning, men kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet.

• Omvärldsanalys och strategiskt tänkande
  • Att leda och följa i förändring

Kurserna ovan kan exempelvis kombineras med en kurs i kriskommunikation, Kriskommunikation i organisationer och samhällen (15 hp). Observera att denna kurs har något högre krav på behörighet.

Omvärldsförändring och ledarskap – utbildningspresentation och anmälan

Digitalisering och AI

Hälsofrågor

Sidansvarig:

För frågor om ditt val av studier eller frågor om ansökan och antagningsregler

Kontakta den allmänna studievägledningen
E-post: studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se

För frågor om din anmälan, registrerade meriter, antagningsbesked

Ställ din fråga till Antagningsservice på Antagning.se

Telefon: 0771-550 720, mån-fre kl 916

För frågor om behörighetsbeslut och urval

Ställ din fråga till Antagningsavdelningen vid Lunds universitet