Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studiechansen – våren 2022

Lunds universitet erbjuder kortare kurser och kurspaket för dig som är mitt i yrkeslivet, för dig som vill fördjupa dina kunskaper, förnya dig, för dig som vill tänka i nya banor eller för dig som är nyfiken på vad universitetsstudier egentligen är.

Foto av en byggnad täckt av röda höstlöv samt ett foto av en kvinnlig student som sitter i ett bibliotek och studerar.
Studiechansen vänder sig till dig som vill bredda och bygga på din kompetens. Fotograf Johan Persson och Håkan Röjder

Lust att studera i vår?

Vill du göra något nytt i vår? Eller vill du lära mer och vidareutveckla dig? Ta då chansen och bygg din kompetens inför framtiden – ta Studiechansen!

Lunds universitet erbjuder en introduktionstermin och fristående kurser som är samlade tematiskt för kompetensutveckling och vidareutbildning. Vad passar dig?

Behörighet och anmälan

De flesta utbildningar och kurser i Studiechansen kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet. Observera att en del av kurserna har något högre krav på behörighet.

Anmälan till kurserna inom Studiechansen är öppen från 15 september till 15 oktober. Du anmäler dig på antagning.se – se respektive utbildningspresentation.

Introduktionstermin

Kunskap, kompetens och framtid: introduktion till universitetsstudier (30 hp)

Utbildningen vänder sig främst till dig som är nyfiken på universitetsstudier. Kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet.

Utbildningens innehåll:

  • Baskurs för universitetsstudier
  • Tala, skriva, övertyga
  • Att påverka framtiden – lärande från universitetets olika områden
  • Att utforska den vetenskapliga metoden

Introduktionstermin – utbildningspresentation och anmälan

Vidareutbildning

Lunds universitet erbjuder kurser för dig som hunnit skaffa arbetslivserfarenhet och som nu vill satsa på din egen kompetensutveckling. Dessa kurser kan också vara lämpliga för dig som är student och som läst klart din utbildning och nu vill öka på din kompetens för att ha ännu bättre möjligheter på den framtida arbetsmarknaden.

De flesta kurser kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet, men vänder sig främst till dig som har arbetslivserfarenhet eller har läst klart din utbildning. En antal kurser kräver alltså vissa förkunskaper eller är en del av vidareutbildning.

Kurserna söks som fristående kurs och kan kombineras utifrån intresse och behov. Du kan välja att läsa en eller flera.

Hållbarhet och miljö

Distanskurs inom hållbarhet och miljö

Ledarskap och management

Distanskurser inom ledarskap och management

Digitalisering och AI

Distanskurser inom digitalisering och AI

Hälsa och miljö

Distanskurser inom hälsa och miljö

Kontaktinformation

Om Studiechansen

Lunds universitet har under det senaste året arbetat aktivt med att ta fram ett brett kursutbud som vänder sig till alla som vill bredda och bygga på sin kompetens – antingen parallellt med andra studier, eller som kompetensförstärkning i arbetslivet.

Till vårterminen 2022 erbjuds ett kursutbud som använder Lunds universitets hela bredd och ger förslag på kombinationer med kurser från olika fakulteter för att erbjuda en bred kompetens.