Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Träffa oss

Möt våra studenter på sociala medier, mässor & event.

Du kan besöka oss på Lunds universitet och få goda tips och råd om att välja studier. Välkommen till våra studievägledare, mässor, öppet hus, inspirationsdagar och Instagram.

Ett gäng studenter står utanför Universitetshuset och tittar in i kameran. Foto Kennet Ruona.
Våra studenter delar gärna med sig av sina erfarenheter och upplevelser som Lundastudenter. Fotograf Kennet Ruona.

  Möt våra studenter på sociala medier

  Studenternas egna bilder och ord – på Instagram och i bloggar. Du är välkommen att ställa frågor till studenterna.

  Du kan också lyssna på våra poddar och se filmer där Lundastudenter pratar om bostad, ekonomi, utbildningsval och annat du behöver veta.

  Prata med en studievägledare

  Våra allmänna studie- och karriärvägledare finns för dig som behöver vägledning och information både inför och under högskolestudierna. De erbjuder digitala möten eller telefonmöten.

  Vi har även ämnesinriktade studievägledare på våra institutioner. Det finns oftast en studievägledare angiven på presentationssidan för en utbildning.

  Öppet hus och mässor

   Varje vår anordnar vi Öppet hus i Lund och Helsingborg. Varje höst bjuder vi in till Inspirationsdagarna. Då har Lunds universitet öppet för dig som står inför att välja utbildning.

   Du kan också passa på att träffa våra studievägledare och studenter när vi är ute och besöker gymnasieskolor och utbildningsmässor.

   Du kan också chatta med studenter och studievägledare på SACO:s digitala studievalsmässa.

   Intervjuer med studenter och alumner

   Här hittar du studenter och före detta studenter (alumner) som berättar om sina upplevelser vid Lunds universitet. Välkommen att inspireras och få svar på dina frågor genom filmer, poddar och studentporträtt.

   En rundtur på Lunds universitets campus

   Lundastudenten Angelica visar dig runt på Lunds universitets campus. Filmen är cirka 7 minuter lång.

   Digital rundtur i centrala Lund

   Vår digitala rundtur går genom gamla och nya Lund, med fokus på de södra centrala delarna av campusområdet.

   Till rundturen