Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Träffa oss

Möt våra studenter på sociala medier, mässor & event

Du kan besöka oss på Lunds universitet och få goda tips och råd om att välja studier. Välkommen till våra studievägledare, mässor, öppet hus, inspirationsdagar och sociala kanaler på till exempel Instagram och Snapchat.

Ett gäng studenter står utanför Universitetshuset och tittar in i kameran. Foto Kennet Ruona.
Våra studenter delar gärna med sig av sina erfarenheter och upplevelser som Lundastudenter. Fotograf Kennet Ruona.

Möt våra studenter på sociala medier

Studenternas egna bilder och ord – på Snapchat, Instagram och i bloggar. Du är välkommen att ställa frågor till studenterna.

Prata med en studievägledare

Våra allmänna studie- och karriärvägledare finns för dig som behöver vägledning och information både inför och under högskolestudierna. De erbjuder digitala möten eller telefonmöten.

Vi har även ämnesinriktade studievägledare på våra institutioner. Det finns oftast en studievägledare angiven på presentationssidan för en utbildning.

Besök mässor och Öppet hus

Du kan passa på att träffa våra studievägledare och studenter när vi är ute och besöker gymnasieskolor och utbildningsmässor.

Varje vår anordnar vi Öppet hus i Lund och Helsingborg. Varje höst bjuder vi in till Inspirationsdagarna. Då har Lunds universitet öppet för dig som står inför att välja utbildning.

Träffa oss på Saco Studentmässa

Passa på att träffa våra studievägledare och studenter digitalt på Saco Studievalsvecka den 15-16 mars. Vi kommer att ha full bemanning under dagarna och ser verkligen fram emot att träffa dig och få svara på alla frågor och funderingar.

Intervjuer med studenter och alumner

Här hittar du studenter och före detta studenter (alumner) som berättar om sina upplevelser vid Lunds universitet. Välkommen att inspireras och få svar på dina frågor genom filmer, poddar och studentporträtt.

En rundtur på Lunds universitets campus

Lundastudenten Angelica visar dig runt på Lunds universitets campus. Filmen är cirka 7 minuter lång.

Digital rundtur i centrala Lund

Vår digitala rundtur går genom gamla och nya Lund, med fokus på de södra centrala delarna av campusområdet.

Till rundturen