Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Träffa oss

Möt våra studenter på sociala medier, mässor & event.

Två studenter bjuder in till samtal utanför universitetshuset. Foto.

Du kan besöka oss på Lunds universitet och få goda tips och råd om att välja studier genom mässor, öppet hus och inspirationsdagar. Självklart kan du också kontakta våra studievägledare eller möta våra studenter på sociala medier, blogg eller poddar.

Möt våra studenter på sociala medier

Studenternas egna bilder och ord – på Instagram och i bloggar. Du är välkommen att ställa frågor till studenterna.

Du kan också lyssna på våra poddar och se filmer där Lundastudenter pratar om bostad, ekonomi, utbildningsval och annat du behöver veta.

Prata med en studievägledare

Våra allmänna studie- och karriärvägledare finns för dig som behöver vägledning och information både inför och under högskolestudierna. De erbjuder digitala möten eller telefonmöten.

Vi har även ämnesinriktade studievägledare på våra institutioner. Det finns oftast en studievägledare angiven på presentationssidan för en utbildning.

Öppet hus och mässor

Varje vår anordnar vi Öppet hus i Lund och Helsingborg. Varje höst bjuder vi in till Inspirationsdagarna. Då har Lunds universitet öppet för dig som står inför att välja utbildning.

Du kan också passa på att träffa våra studievägledare och studenter när vi är ute och besöker gymnasieskolor och utbildningsmässor.

Du kan också chatta med studenter och studievägledare på SACO:s digitala studievalsmässa.

Intervjuer med studenter och alumner

Här hittar du studenter och före detta studenter (alumner) som berättar om sina upplevelser vid Lunds universitet. Välkommen att inspireras och få svar på dina frågor genom filmer, poddar och studentporträtt.

Skugga en student

Flera av våra utbildningar erbjuder möjligheten att ”skugga en student”. Det innebär att du följer med en student under några timmar en vanlig studiedag. Beroende på vad som står på schemat kan du få gå på föreläsningar, seminarier, grupparbeten, laborationer eller praktiska övningar.

En rundtur på Lunds universitets campus

Lundastudenten Angelica visar dig runt på Lunds universitets campus. Filmen är cirka 7 minuter lång.

Digital rundtur i centrala Lund

Vår digitala rundtur i Google maps går genom gamla och nya Lund, med fokus på de södra centrala delarna av campusområdet.

Digital rundtur i centrala Lund

Montage av tre utbildningsmagasin mot en ljusgrön bakgrund.

Beställ utbildningsmagasinet

130 sidor fullspäckade av information och inspiration. Beställ utbildningsmagasinet 2024/25 gratis till din brevlåda.

Beställ kataloger

Vill du veta mer om hur det är att studera i Lund? Studenterna Felicia och William välkomnar dig att följa Lunds universitet på Instagram.