Träffa oss

Möt våra studenter på sociala medier och på digitala mässor & event

Du kan besöka oss, digitalt, på Lunds universitet och få goda tips och råd om att välja studier. Välkommen till våra studievägledare, mässor, öppet hus och sociala kanaler på till exempel Instagram och Snapchat.

Ett gäng studenter står utanför Universitetshuset och tittar in i kameran. Foto Kennet Ruona.

Möt våra studenter på sociala medier

Studenternas egna bilder och ord – på Snapchat, Instagram och i bloggar. Du är välkommen att ställa frågor till studenterna.

Prata med en studievägledare

Våra allmänna studie- och karriärvägledare finns för dig som behöver vägledning och information både inför och under högskolestudierna. De erbjuder digitala möten eller telefonmöten.

Vi har även ämnesinriktade studievägledare på våra institutioner. Det finns oftast en studievägledare angiven på presentationssidan för en utbildning.

Besök SACO:s digitala studentmässa

Den 24-27 november hade du möjlighet att träffa våra studievägledare och studenter digitalt på SACO:s studentmässa.Vi hade full bemanning under dagarna och uppskattade verkligen alla frågor vi fick och alla möten med blivande studenter vi hade.

Det går fortfarande bra att gå in på mässan och titta titta runt på allt som finns där. Möjligheten att chatta med oss finns tyvärr inte, men du kan alltid ställa frågor till våra studentambassadörer på Snapchat och Instagram eller kontakta våra studievägledare.

Besök Öppet hus – digitalt även 2021

Varje vår anordnar vi Öppet hus i Lund och Helsingborg. Varje höst bjuder vi in till Inspirationsdagarna. Då har Lunds universitet öppet för dig som står inför att välja utbildning. 2020 och 2021 ser lite annorlunda ut och vi kör digitala evenemang istället. 

Intervjuer med studenter och alumner

Här hittar du studenter och före detta studenter (alumner) som berättar om sina upplevelser vid Lunds universitet. Välkommen att inspireras och få svar på dina frågor genom filmer, poddar och studentporträtt.

En rundtur på Lunds universitets campus

Lundastudenten Angelica visar dig runt på Lunds universitets campus. Filmen är cirka 7 minuter lång.

Digital rundtur i centrala Lund

Vår digitala rundtur går genom gamla och nya Lund, med fokus på de södra centrala delarna av campusområdet.

Till rundturen