Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Filmer om studentlivet

Här har vi samlat några filmer om studentliv, studier och studenternas egna berättelser om hur det är att studera vid Lunds universitet.

Om studentlivet

Vad är det bästa med Lund? Här är filmer som guidar dig till studentlivet i Lund, Helsingborg och Malmö.

Studenterna Alva och Fridmer berättar om vad de tycker är bäst med Lund. Bland annat nämner de det fantastiska studentlivet och kvalitén i utbildningen.

Studenten Angelica ger en rundtur på Lunds universitets campus. Häng med!

Följ med till studenterna Alva och Fridmer när de visar upp några olika studieplatser på Lunds universitet.

Se fler filmer om studentlivet på Lunds universitets kanal på Youtube

Om universitetsstudier

Anna Selfvén är allmän studievägledare på Lunds universitet och berättar om skillnaden mellan program och fristående kurser.

Studenten Siri berättar om vilka möjligheter som finns att åka på utbytesstudier under din studietid vid Lunds universitet.

Studenterna Alva och Fridmer tipsar om hur du får studentekonomin att gå ihop.

Se fler filmer om universitetsstudier på Lunds universitets kanal på Youtube

Studenthälsan

Studenthälsan vid Lunds universitet är inriktad på problem som kan komma med studentlivet. I den här korta filmen får du en överblick över vilket stöd du som student kan få från oss i frågor som rör din hälsa.

LU i sociala medier

Hur är det att vara student vid Lunds universitet? Möt våra studenter i flera kanaler.