Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Filmer om våra ämnen

Här hittar du filmer om hur det är att studera vid våra fakulteter (ämnesområden). Vi visar också upp några av våra drygt 300 program och 2 050 fristående kurser inom många olika ämnen.

Jag vill se filmer om...

 

Lunds Tekniska Högskola, LTH

Följ med på en LTH-students liv under ett år. Från plugg till spex och fest!

 

Hur funkar det att studera på Lunds Tekniska Högskola? Egentligen? I den här filmen får vi följa med på en föreläsning och lära oss mer om allt från studievägledning till studentliv.

 

Adrian Norlund läser till högskoleingenjör vid LTH på Campus Helsingborg. 

 

Vad är det bästa med att studera på LTH? Vi frågade några studenter och fick alla möjliga fina svar – möjlighet att förverkliga sina drömmar, till exempel.

Naturvetenskap

En student och en lärare berättar hur det är att studera det naturvetenskapliga kandidatprogrammet, miljövetenskap, vid Lunds universitet.

 

Hur är det att plugga miljö- och hälsoskydd? I den här filmen får vi följa med på studiebesök och också se hur det ser ut i labbet och i klassrummet.

 

Studenter och lärare berättar hur det är att studera det naturvetenskapliga kandidatprogrammet, naturgeografi och ekossytemanalys, vid Lunds universitet.

Ekonomihögskolan

Kan systemvetare vara ett framtidsyrke för dig? Här presenteras systemvetenskapliga kanidatprogrammet vid Ekonomihögskolan på 1 minut och 45 sekunder.

 

Är det ekonom du ska bli? I den här filmen presenteras det populära ekonomie kandidatprogrammet vid Ekonomihögskolan.

 

Vill du läsa ett masterprogram? Denna film guidar dig genom ansökningsprocessen. Filmen nämner Ekonomihögskolan specifikt men ansökningsprocessen ser likadan ut för alla masterprogram vid LU.

Medicin och vård

Vad är det bästa med att jobba som fysioterapeut (sjukgymnast)? Se filmen där Miguel Lopez berättar om glädjen i att se en person göra framsteg.

 

Varför uppstår sjukdomar? Varför kan vi inte bota vissa av dem? Det är frågor som biomedicinen försöker besvara. I den här filmen (och på biomedicinprogrammet) får du veta mer om dessa medicinska mysterier.

 

Är du intresserad av att jobba med röst-, tal- och språkstörningar? Då kanske logoped kan vara ett yrke för dig. I filmen får du veta mer om vad det innebär att vara logoped.

 

Arbetsterapeuter tittar på hur människor fungerar i sin vardag, på fritiden och bostaden. I den här filmen får du veta mer om arbetsterapeutprogrammet vid Lunds universitet.

Juridik

Philip studerar juridik vid Lunds universitet. I filmen berättar han om sitt uppsatsarbete.

 

Juriststudenten Julia Forser berättar om sina studier och vad hon hoppas jobba med i framtiden.

Juridik, studentporträtt

Samhällsvetenskap

Är strategisk kommunikation något för dig? I filmen berättar studenten Nora Fogelström om ämnet.

 

Hur är det att vara student och pendla till studierna? Vi följer med Rebecca Henriksson, som läser Equality and Diversity Management, på en tågresa mellan Helsingborg och Malmö.

Humaniora och teologi

Möt Lotta Bonnevier som studerat lingvistik och franska. I filmen berättar hon om sina erfarenheter om att åka utomlands som utbytesstudent.

Humaniora och teologi, alumnporträtt

Musikhögskolan

Brinner du för folk- och världsmusik? I filmen från Musikhögskolan i Malmö får du möta studenten Fernando Massino som pluggar just det ämnet.

 

Visste du att Musikhögskolan i Malmö vid Lunds universitet har en rockutbildning? I den här filmen får du möta studenter som berättar om sin utbildning.

Vill du ha mer?

Klart du vill (hoppas vi)! Du hittar fler filmer och studentporträtt på dessa externa webbplatser:

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen