Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digitalt Öppet hus 2021

Digitala möjligheter till samtal, information och inspiration.

Ta del av Lunds universitet på distans, i lugn och ro var du än befinner dig! Vi bjuder på tre nya poddavsnitt, fem live-söndagar, en rundtur på campus, en rundtur på en nation och filmer som (vi hoppas) ger dig svar på de frågor du har om ditt studieval. Vi bjuder in dig att ställa frågor till både studievägledare och studenter.

Studenterna Henrik och Bisera välkomnar dig till Lunds universitet och uppmanar dig att följa Lunds universitet på Instagram och Snapchat.

Live-söndagar med Lunds universitet

Fem söndagar, från den 14 mars till den 11 april, hade vi livesändningar på Instagram (lundsuniversitet). Vi livesände ungefär en timme per tillfälle och under den tiden var du välkommen att ställa frågor direkt till de studenter som höll i sändningen. Samtliga 10 livesändningar finns sparade som IGTV.

Livesändningar om boende, ekonomi, universitetsstudier, studentliv med mera

 • Så fungerar universitetsstudier
 • Flytt, boende och studentekonomi
 • Nationer och studentliv, en rundtur på en nation
 • Internationella möjligheter

Livesändningar om vad du kan studera om du gillar ett visst ämnesområde

Vi tog upp vilka program och kurser som finns inom olika ämnen och diskuterade hur du kan tänka när du ska välja utbildning.

 • Samhälle, ekonomi, juridik
 • Psykologi, beteendevetenskap, kommunikation
 • Fysik, kemi, matematik, teknik
 • Biologi, medicin, hälsa
 • Historia, filosofi, litteratur, språk
 • Miljö, klimat, hållbarhet

Samtliga livesändningar sändes från Instagramkontot lundsuniversitet och kan ses på IGTV.

Era guider i studentdjungeln - ft. Isabella och Andrietta

Är det svårt att hitta rätt bland alla val och frågor om studentlivet och studier? Oroa dig inte, we got you. Tre onsdagar i rad kommer vi släppa rykande färska poddavsnitt där två studenter svarar på de vanligaste frågorna och där du får ta del av deras erfarenheter och upplevelser.

I poddserien "Studentdjungeln med Andrietta och Isabella" får du tips och tricks av två livs levande studenter. Förhoppningsvis kan denna podd hjälpa dig att hitta rätt i studentdjungeln!

Poddavsnitt 1: Räkmacka in i studentlivet

Läs textversionen av poddavsnittet.

Poddavsnitt 2: Zoomar in på studieteknik

Läs textversionen av poddavsnittet.

Poddavsnitt 3: En oförglömlig resa

Läs textversionen av poddavsnittet.

Frågorna du vill ha svar på (tror vi)

I tretton filmer har vi samlat svaren på de frågor vi ofta får från gymnasieelever och andra som är nyfikna på att börja studera i Lund. Frågorna får vi exempelvis i våra sociala medier och när vi är ute på gymnasiemässor.

Hur är det att bo på korridor?

Har du funderat på hur det kan se ut på en studentkorridor? Häng med in till Filiphs studentboende på Delphi i Lund.

Hur ser studentbostadsområdena ut?

Universitetet har över 6 000 studentbostäder och i filmen får du se du hur bostadsområdena ser ut.

Mer information om att hitta bostad

En guidad rundtur på campus!

Lundastudenten Angelica visar dig runt på Lunds universitets campus. Filmen är cirka 7 minuter lång.

Utbildningar – program och kurser

Här hittar du länkar till fakulteternas utbildningssidor på webben. Du hittar även information om hur du kan komma i kontakt med respektive fakultet.

 • Ekonomihögskolans utbildningar – under varje program finns chattmöjligheter med nuvarande studenter.
 • Har du frågor? Kontakta info [at] ehl [dot] lu [dot] se så hänvisar dig de rätt.

Lundastudenter svarar på dina frågor!

På Snapchat, Instagram och i bloggen hittar du studenternas egna bilder och ord om studier och studentliv. Du är varmt välkommen att ställa frågor till studenterna i de här kanalerna.

Studievägledare svarar på dina frågor!

Är du osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler, vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till eller hur du kan kombinera fristående kurser till en gångbar generell examen är du välkommen att kontakta den allmänna studievägledningen.

Boka gärna en tid med Lunds universitets allmänna studievägledning som svarar online via Zoom, telefon eller mejl.

Boka en tid med en allmän studievägledare

Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen.

Studievägledning för specifika program och kurser

Du kan också bli en Lundastudent!

Vi hoppas att du uppskattat vårt Digitala Öppna hus och att du fått svar på dina frågor. Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi är många som vill hjälpa dig. Både studenter och studievägledare finns här för dig.