Digitalt Öppet hus 2020

Hur är det egentligen att vara en Lundastudent?

Ta del av Lunds universitet på distans, i lugn och ro var du än befinner dig! Du bjuds med på en tur runt universitetets campus, du får ta del av filmer om studentliv, utbytesstudier och studentekonomi med mera. Vi bjuder in dig att ställa frågor till både studievägledare och studenter och självklart hittar du här information om utbildningar och kurser.

Välkommen till Lund!

Lundastudenten Angelica visar dig runt på Lunds universitets campus. Filmen är cirka 7 minuter lång.
 

Studentlivet

Studenterna Filiph och Natassjha berättar hur det är att bo och studera i studentstaden Lund. Du får höra dem prata om nationer, utbytesstudier, boende, studentlivet, hur du kan träffa nya kompisar och mycket mer. Filmen är cirka 23 minuter lång.

 

Lundastudenter svarar på dina frågor!

Studenterna Adin, Natassjha och Gustav körde en livesändning på Instagram den 2 april. Många frågor om studier och studentliv kom in och besvarades. Här kan du se livesändningen i efterhand. Filmen är 50 minuter lång.

 

Ställ frågor på Snapchat, Instagram och i bloggen

På Snapchat, Instagram och i bloggen hittar du studenternas egna bilder och ord om studier och studentliv. Du är varmt välkommen att ställa frågor till studenterna i de här kanalerna.

Utbildningar – program och kurser

Här hittar du länkar till fakulteternas utbildningssidor på webben. Du hittar även information om hur du kan komma i kontakt med respektive fakultet.

Ekonomihögskolan

  • Ekonomihögskolans utbildningar – under varje program finns chattmöjligheter med nuvarande studenter.
  • Har du frågor? Kontakta info [at] ehl [dot] lu [dot] se så hänvisar dig de rätt.

Humaniora och teologi

Juridik

Lunds Tekniska Högskola - LTH

Medicin och vård

Musikhögskolan

Naturvetenskap

Samhällsvetenskap

Studievägledare svarar på dina frågor!

Är du osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler, vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till eller hur du kan kombinera fristående kurser till en gångbar generell examen är du välkommen att kontakta den allmänna studievägledningen.

Boka gärna en tid med Lunds universitets allmänna studievägledning som svarar online via Zoom/Skype, telefon eller mejl.

Boka en tid med en allmän studievägledare

Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen.

Studievägledning för specifika program och kurser

Livesändning på Instagram med studievägledare

Studievägledarna Anna och Astrid körde en livesändning på Instagram den 6 april. Många frågor om studier kom in och besvarades. Här kan du se livesändningen i efterhand. Filmen är 48 minuter lång.

 

Föreläsning av en studievägledare

Den allmänna studievägledaren Elisabet håller en föreläsning: "Två vägar till en examen – program eller fristående kurser". Filmen är cirka 6 minuter lång.

 

Utlandsstudier

Lunds universitet har avtal med 504 universitet i nästan 70 länder runt om i världen. Varje år skickar vi ut mer än 1 300 studenter på utbytesstudier vid något av våra partneruniversitet. Här får du höra Christina berätta om hur dina möjligheter till utlandsstudier ser ut. Filmen är cirka 16 minuter lång.

 

Studentekonomi

Det kan vara något av en utmaning att få ekonomin att gå ihop under tiden som student. Med den här filmen vill vi ge tips på hur du får ekonomin att gå ihop som Lundastudent. Filmen är cirka fyra minuter lång.

 

Information om studiemedel hittar du på CSN:s webbplats

På lu.se/student/ekonomi hittar du information om studiemedel, stipendier och ekonomi

Boende

Universitetet har över 6 000 studentbostäder och i filmen får du se du hur bostadsområdena ser ut. Filmen är cirka en minut lång.

 

På lu.se/bostad hittar du mer information om boende för studenter vid Lunds universitet

Ställ dig i AF Bostäders bostadskö så snart du fått ditt antagningsbesked

Studentkorridor

Häng med in i en studentkorridor! Isabella visar upp sitt korridorsboende. Filmen är cirka två och en halv minut lång.

 

Studentlund

Studentlund, som utgörs av nationer, Akademiska Föreningen och studentkårer, fyller i år 10 år. Filmen är ett smakprov på vad Studentlund har att erbjuda och är cirka en minut lång.

 

Du kan också bli en Lundastudent!

Vi hoppas att du uppskattat vårt Digitala Öppna hus och att du fått svar på dina frågor. Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi är många som vill hjälpa dig. Både studenter och studievägledare finns här för dig.