Öppet hus 21 mars 2021

Varje år anordnar Lunds universitet Öppet hus i AF-borgen i Lund. Alla som är nyfikna på studier är välkomna.

Datum: 21 mars 2021
Plats: AF-borgen och Palaestra i centrala Lund, se Google-karta
Tid: Klockan 10–15

Programmet för Öppet hus

• Utbildningsmässa där du får träffa studenter från hela universitetet.
  • Chans att ställa frågor om studier till studievägledare och få information om utbytesstudier och pedagogiskt stöd.
  • Träffa studentorganisationen Studentlund samt ställa frågor om studentboende och CSN.
  • Föreläsningar om studentstaden Lund, olika vägar till examen med mera.
  • Guidade turer till studentnationer.
  • Guidade bussrundturer till delar av Lund och Campusområdet.

Öppet hus 2020 ställdes in

Lunds universitet kunde tyvärr inte genomföra Öppet hus i Lund den 14 mars i år. I stället skapade vi ett Digitalt Öppet hus där du kunde hitta information om studier och utbildning.

Digitalt Öppet hus hittar du här

Programmet för 2020 (PDF 2,5 MB)

Föreläsningar från Öppet hus 2019

"Så är det att bo och studera i studentstaden Lund"

Studenterna Natassjha och Adin berättar hur det är att bo och läsa i Lund.

"Två vägar till en examen – program eller fristående kurser?"

Studievägledarna Cecilia och Anna informerar om skillnaden att läsa på program och fristående kurser.

"Information för danska studenter"

De danska studenterna informerar Rasmus och Ulrikke om hur det är att studera i Lund.

"Utlandsstudier – så ser möjligheterna ut"

Ida, från Lunds universitet, och studenterna Johanna och Per berättar om vilka möjligheter som finns att åka på utbytesstudier under din studietid vid Lunds universitet.

Kommunikatör
Matilda Roijer
matilda [dot] roijer [at] er [dot] lu [dot] se

Mobiltelefon: 070-81 79 914

Hitta till öppet hus

AF-borgen ligger på Sandgatan 2 i Lund, mitt i Lundagård. Lundagård är stadens äldsta park, fylld av historia och historier.

Palaestra är hörsalen i byggnaden Palaestra et Odeum som ligger 100 meter framför AF-borgens huvudentré (mellan Universitetshuset och AF-borgen).

För besökare som färdas med bil är det svårt att hitta parkeringsplatser i direkt anslutning till Lundagård, men centrala Lund har gott om parkeringsplatser.

Kommer du med tåg? Från Lunds Centralstation tar du dig enkelt till AF-borgen till fots. Sträckan är cirka 700 meter.