Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digitalt Öppet hus 2022

Digitala möjligheter till samtal, information och inspiration.

Ta del av Lunds universitet på distans! Vi bjuder bland annat på fem avsnitt av Ämnespodden, och filmade rundturer på campus och i studentlivet. Vi bjuder också in dig att ställa frågor till både studievägledare och studenter.

Två studenter håller upp en skylt där det står "Välkommen". Foto Kenneth Ruona.

     Poddar om studieval, ämnesområden och utbytesstudier

     I poddarna här nedanför delar våra studenter och studievägledare med sig av sina erfarenheter när det gäller att välja studier. Trevlig lyssning och lycka till med ditt studieval!

     Tips från studievägledarna

     I poddavsnittet Från gymnasiet till universitetet får du tips av våra studievägledare Petra och Cecilia inför att du ska bestämma dig för vad du vill plugga.

     Ämnespoddar med våra studenter

     I ämnespoddarna samtalar några av våra nuvarande studenter utifrån förvalda ämnen. De diskuterar till exempel vilka program och kurser som finns inom olika ämnen och hur du kan tänka när du ska välja utbildning.

     Ämnespoddarna finns också i filmversioner på Youtube. Du hittar även dem under respektive ämne nedan.

     Hitta en studentbostad 

     Välkommen in i en studentlägenhet och ett korridorsboende! I filmerna får du se hur det kan se ut på en korridor och i ett studentlägenhet. Du får också tips på hur du själv ska få tag på en bostad.

     Hur är det att bo på korridor? Häng med in till Melinas studentboende på Kämnärsrätten i Lund.
     Hur är det att bo i en studentlägenhet? Häng med in till Alvas studentboende på Marathon i Lund.

     Nyttig information om att hitta bostad som student.

     Utbildningar – program och kurser – info och inspo

     Här hittar du länkar till fakulteternas utbildningssidor på webben. Du hittar även information om hur du kan komma i kontakt med respektive fakultet.

     En guidad rundtur på campus!

     Lundastudenten Angelica visar dig runt på Lunds universitets campus. Filmen är cirka 7 minuter lång.

     Lundastudenter svarar på dina frågor!

     På Instagram och i bloggen hittar du studenternas egna bilder och ord om studier och studentliv. Du är varmt välkommen att ställa frågor till studenterna i de här kanalerna.

     Studievägledare svarar på dina frågor!

     Är du osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler, vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till eller hur du kan kombinera fristående kurser till en gångbar generell examen är du välkommen att kontakta den allmänna studievägledningen.

     Boka gärna en tid med Lunds universitets allmänna studievägledning som svarar online via Zoom, telefon eller mejl.

     Boka en tid med en allmän studievägledare

     Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen.

     Studievägledning för specifika program och kurser

     Du kan också bli en Lundastudent!

     Vi hoppas att du uppskattat vårt Digitala Öppna hus och att du fått svar på dina frågor. Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi är många som vill hjälpa dig. Både studenter och studievägledare finns här för dig.