Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ett topp 100-universitet

Lunds universitet är ett internationellt, gränsöverskridande och innovativt universitet där du själv kan påverka och forma din utbildning på olika sätt.

Universitetshuset en solig vårdag med magnolior som blommar i förgrunden. Foto Kennet Ruona.
Universitetshuset är Lunds universitets huvudbyggnad och är ritat av Helgo Zettervall. Fotograf Kennet Ruona.

Lunds universitet har i flera år placerat sig bland de 100 bästa universiteten i världen enligt viktiga globala rankinglistor.

Några av faktorerna som jämförs i rankningarna är:

  • kvalitet på utbildning
  • forskning
  • undervisning
  • innovationer
  • internationalisering.

Läs mer om universitetsrankning här

Det internationella universitetet

I Lund är den internationella miljön påtaglig. Universitetets internationella arbete bedrivs och utvecklas hela tiden, på alla nivåer. Vi har ett nära samarbete och utbytesavtal med en mängd universitet världen över, i alla världsdelar. Tusentals internationella studenter kommer till Lund varje år.

Det finns även stora möjligheter för dig som student att läsa en del av din utbildning utomlands. Dessutom ingår vi i flera världsomspännande nätverk för samverkan inom forskning och utbildning. Den internationella miljön och utbytet som sker ser vi som något som verkligen berikar universitetet.

Om utbytesstudier

Gränslösa möjligheter 

Lunds universitet erbjuder en ämnesbredd som är unik i Sverige, många av våra utbildningar är dessutom tvärvetenskapliga. Med det menar vi att de kan sträcka sig över flera olika typer av vetenskaps- och ämnesområden. Som student får du alltså möjlighet att ta till dig gränsöverskridande kunskaper.  

Läs mer om våra program och kurser

Två nya forskningsanläggningar

Eftersom Lunds universitet räknas som ett av de hundra bästa universiteten i världen kommer din examen härifrån att vara internationellt gångbar.

För närvarande etableras två nya världsledande forskningsanläggningar i Lund: ESS och MAX IV. Intill dessa anläggningar utvecklas Science Village, som blir en mötesplats för forskning, utbildning och företagande. Hela Skåne och Öresundsregionen växer och utvecklas ständigt, och fler arbetstillfällen skapas.

Med vårt sigill på ditt examensbevis har du stora möjligheter på arbetsmarknaden, oavsett om du vill jobba i Skåne, i Sverige eller i världen.

ESS och MAX IV

Kontaktinformation

Sektionen kommunikation
Lars Uhlin, tf kommunikationsdirektör
lars [dot] uhlin [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Telefon:
046-222 33 05