Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ett universitet för alla

Stöd och hjälp för dig med funktionsnedsättning

Vi har alla olika bakgrund, intressen och kunskaper. Vid Lunds universitet ser vi detta som en stor tillgång. Utbytet som sker mellan dig som student och dina lärare är utvecklande för universitetet.

Hos oss på Lunds universitet finns stöd och service om du skulle behöva hjälp med något.

Att ha en funktionsnedsättning som till exempel dyslexi eller ADHD är inget hinder för roliga och spännande studier vid Lunds universitet. På Pedagogiskt stöd finns samordnare som du kan kontakta om du har frågor om vilka typer av pedagogiskt stöd du kan få.

Läs mer om pedagogiskt stöd för dig med varaktig funktionsnedsättning

Det är universitetets mål att vår fysiska miljö, verksamhet och information ska vara tillgänglig för dig med funktionsnedsättning. Det innebär till exempel att du ska kunna använda universitetets lokaler för dina studier.

Du har rätt till en god studiemiljö på lika villkor.

Studentens rättigheter och skyldigheter

Kontaktinformation

Pedagogiskt studentstöd

Kontaktuppgifter till oss på Pedagogiskt studentstöd

Du når oss lättast via e-post.

Besöksadress:
Sektion Student och utbildning
Genetikhuset
Sölvegatan 29 B, Lund
Hitta Pedagogiskt studentstöd via Google Maps