Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny som student

Är du ny som student? Då har du mycket att sätta dig in i, allt från upprop och registrering till studieupplägg och inköp av kurslitteratur kan vara helt nytt. Här får du svar på de mest grundläggande frågorna som du kan ha som nybliven student vid universitetet.

Tjej sitter i gräset med en bok. Foto.

På de här sidorna kan du läsa om hur du registrerar dig på en kurs och ta del av tips på var du får tag i kurslitteratur. Missa inte heller våra praktiska ordlistor och checklistor som kan hjälpa dig under din första tid som student.

Checklista för dig som är ny som student

Upprop, introduktion och registrering

Studentkonto

När du har blivit registrerad som antagen vid Lunds universitet så behöver du aktivera ditt studentkonto (StiL) via Studentportalen.

Läs mer om studentportalen och studentkonto

Svårt att hitta bostad?

Först ska du hitta någonstans att bo. Sen gäller det att adressändra, folkbokföra dig och skaffa hemförsäkring.

Läs mer om att skaffa boende

Några tips om stöd och hjälp

Kurslitteraturen till din nya utbildning kan vara dyr, men det finns sätt att komma billigare undan. Likaså finns det hjälp att få som ny student från Studentreceptionen, Studieverkstaden och andra instanser som bland annat finns till för att se till att din studieteknik blir toppen och att din stress hålls på en lagom nivå.

Kurslitteratur

Service och stöd till studenter

Och på fritiden...

Studentlund är ett samarbete mellan nationer, kårer och Akademiska Föreningen i Lund där du som medlem får tillgång till det mesta studentlivet har att erbjuda. Några kårer och nationer står utanför samarbetet och en del studenter väljer att inte bli medlemmar någonstans, men oavsett så kan du ge dig den på att du får en riktigt kul tid som student!

Läs mer om studentlivet

Karta över Lund

Svårt att hitta? I den här kartan har vi listat ett stort antal byggnader och platser som är viktiga för dig som studerar i Lund. Observera att kartan inte är helt komplett och uppdateras löpande. Om du hittar felaktigheter eller saknar något i kartan, kontakta sidansvarig, så försöker vi uppdatera den.


Visa Lunds universitet på en större karta

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Studentreceptionen och International Desk
studentreception [at] lu [dot] se
Telefon: 046-222 01 00
Besöksadress: Stora Algatan 4, Lund
Karta på google.se

Öppettider
Måndag - fredag: 10:00-14:00

Telefontider
Måndag - fredag: 10:00-12:00

StiL-supporten
stil [at] er [dot] lu [dot] se
Telefontider och öppettider på Stora Algatan 4, LTH Studiecenter och Universitetsbiblioteket hittar du via Studentportalen, www.student.lu.se.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen