Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Sen anmälan

Sista anmälningsdagen till vårterminen 2015 var
 den 15 oktober. Till många utbildningar kan du göra en sen anmälan efter detta datum på antagning.se. Dessa utbildningar är märkta "Öppen för sen anmälan".

Se vilka av våra utbildningar som är öppna för sen anmälan

Du kommer att rangordnas efter dem som sökt i tid, utifrån det datum då du uppfyller behörighetskraven för den utbildning du har sökt. Därför är det viktigt att du, samtidigt som du gör din sena anmälan på antagning.se, även skickar vidimerade kopior av alla handlingar som styrker din behörighet. Skicka handlingarna till: Antagningsservice, FE 20101, 839 87 Östersund.

Observera att om dina meriter redan finns registrerade på Mina sidor på Antagning.se behöver du inte skicka in några papperskopior.

Besked om antagning vid sen anmälan

Om din sena anmälan hinner handläggas innan sista urvalet är klart får du antagningsbesked med uppgift om antagning/reservplacering via antagning.se på samma sätt som de som sökt i tid. 

Därefter kan du själv följa din anmälan på antagning.se.

Om anmälan däremot inte hinner handläggas innan sista urvalet får du besked direkt av berörd institution eller fakultet om en plats blir ledig. Du kan själv följa din anmälan på antagning.se för att se när den har blivit behandlad. Observera att eventuell efterantagning oftast sker först vid utbildningsstart då berörd institution eller fakultet kallar reserver i turordning.

Efteranmälan

Efter urvalet har du möjlighet att göra en efteranmälan. Du kan då bli antagen till ytterligare 45 högskolepoäng. Rangordna sökalternativen på din efteranmälan i prioriteringsordning. Dina chanser att bli antagen med en efteranmälan påverkas inte av en eventuell tidigare anmälan som deltagit i urvalet.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Antagningsavdelningen

lant [at] stu [dot] lu [dot] se

Telefon:
046-222 93 00

Telefon- och besökstid:
Måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.00

Besöksadress:
Genetikhuset
Sölvegatan 29 Lund
Karta på hitta.se

Postadress:
Antagningsavdelningen
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

Vid frågor om antagning till utbildning på LTH:

Utbildningsavdelningen på LTH

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen