Öppet hus vid Lunds universitet 2016

Alla som är nyfikna på studier vid universitetet är välkomna till Öppet hus i AF-borgen i Lund den 12 mars klockan 10-15! Du kan träffa engagerade studenter och studievägledare, få guidade rundturer och lyssna på föreläsningar om hur det är att studera i Lund.

Bild på studenter framför universitetshuset.

Utbildningsmässa

10:00-15:00

• AF-borgen, Stora salen (en trappa upp). Träffa studenter från hela universitetet som berättar om Lunds universitets ca 280 program och 2 200 fristående kurser.
  • Palaestra, rum 105. Ställ frågor om studier till studievägledare och få information om utlandsstudier och pedagogiskt stöd. Här kan du också prata med representanter från CSN om din studentekonomi.
  • AF-borgen, Foajén utanför Stora salen (en trappa upp). Studentlund, som är ett samarbete mellan kårer, nationer och Akademiska föreningen, finns på plats för att berätta om alla aktiviteter du kan engagera dig i utanför studierna.
  • Missa inte Radio AF som finns på plats och intervjuar studenter för vår öppet hus-podd! Program med tider och vilka som intervjuas hittar du vid scenen, där intervjuerna kommer att hållas.

Föreläsningar i Palaestra

Så är det att bo och studera i studentstaden Lund

10:30 och 13:30 (cirka 20 minuter)

Studenter berättar hur det är att bo och studera i Lund.

Utlandsstudier – så ser möjligheterna ut

11:30 och 14:30 (ca 20 min)

Lunds universitet har över 600 partneruniversitet i 70 länder runt om i världen. Vi berättar om vilka möjligheter det finns att åka på utbytesstudier under din studietid vid Lunds universitet.

Information för danska studenter

13:00 (ca 20 min)

Studievägledare och studenter informerar om hur det är att studera på universitet i Sverige.

Två vägar till examen – program eller fristående kurser?

11:00 och 14:00 (ca 20 min)

Studievägledare informerar om skillnaden att läsa på program och fristående kurser.

Guidade rundturer

Mötesplats för alla rundturerna är utanför AF-borgen fem minuter innan utsatt tid. Biljetter behövs till alla rundturer och hämtas i informationsdisken på bottenvåningen i AF-borgen.

Guidad nationsvandring

11:15, 13:15 och 14:15 (ca 45 min)

Studenter tar med dig till en nation där du får lyssna på vad de har att erbjuda och besöka en studentkorridor där du får se hur studenterna lever och bor.

Guidad bussrundtur i Lund

11:00  och 13:00 (ca 60 min)

Bussrundtur i stora delar av Lund med ett stopp på ca 15 min på norra universitetsområdet vid LTH och Naturvetenskapliga fakulteten.

Guidad stadsrundtur

12:15 och 14:15 (ca 45 min)

Stadsrundtur med fokus på kultur och historia.

Sidansvarig:

Hitta till öppet hus

AF-borgen ligger på Sandgatan 2 i Lund, mitt i Lundagård. Lundagård är stadens äldsta park, fylld av historia och historier. Tillsammans med Universitetsplatsen, Tegnérsplatsen och Krafts torg utgör parken universitetets campus.

Palaestra är hörsalen i byggnaden Palaestra et Odeum som ligger 100 meter framför AF-borgens huvudentré (mellan Universitetshuset och AF-borgen).

För besökare som färdas med bil är det svårt att hitta parkeringsplatser i direkt anslutning till Lundagård, men centrala Lund har gott om parkeringsplatser.

Parkeringsplatser i Lund

Kommer du med tåg? Från Lunds Centralstation tar du dig enkelt till AF-borgen till fots. Sträckan är cirka 700 meter.

#ÖH16 på Instagram

Använd taggen #ÖH16 för att dela med dig av dina bilder från öppet hus. Bilderna visas i Stora salen i AF-borgen!

Kommunikatör
Matilda Roijer