Öppet hus vid Lunds universitet 2017

Alla som är nyfikna på studier vid universitetet är välkomna till Öppet hus i AF-borgen i Lund den 18 mars. Du kan träffa engagerade studenter och studievägledare, få guidade rundturer och lyssna på föreläsningar om hur det är att studera.

Utbildningsmässa:

• Träffa studenter från hela universitetet som berättar om Lunds universitets ca 280 program och 2 200 fristående kurser.
  • Ställ frågor om studier till studievägledare och få information om utlandsstudier och pedagogiskt stöd.
  • Prata med representanter från CSN om din studentekonomi.
  • Studentlund, som är ett samarbete mellan kårer, nationer och Akademiska föreningen, finns på plats för att berätta om alla aktiviteter du kan engagera dig i utanför studierna.

Föreläsningar:

• Så är det att bo och studera i studentstaden Lund
  • Utlandsstudier – så ser möjligheterna ut
  • Information för danska studenter
  • Två vägar till examen – program eller fristående kurser?

Guidade rundturer:

• Guidad nationsvandring
  • Studenter tar med dig till en nation där du får lyssna på vad de har att erbjuda och besöka en studentkorridor där du får se hur studenterna lever och bor.
  • Guidad bussrundtur i Lund
  • Bussrundtur i stora delar av Lund med ett stopp på ca 15 min på norra universitetsområdet vid LTH och Naturvetenskapliga fakulteten.
  • Guidad stadsrundtur
  • Stadsrundtur med fokus på kultur och historia.
Sidansvarig:

Hitta till öppet hus

AF-borgen ligger på Sandgatan 2 i Lund, mitt i Lundagård. Lundagård är stadens äldsta park, fylld av historia och historier. Tillsammans med Universitetsplatsen, Tegnérsplatsen och Krafts torg utgör parken universitetets campus.

Palaestra är hörsalen i byggnaden Palaestra et Odeum som ligger 100 meter framför AF-borgens huvudentré (mellan Universitetshuset och AF-borgen).

För besökare som färdas med bil är det svårt att hitta parkeringsplatser i direkt anslutning till Lundagård, men centrala Lund har gott om parkeringsplatser.

Parkeringsplatser i Lund

Kommer du med tåg? Från Lunds Centralstation tar du dig enkelt till AF-borgen till fots. Sträckan är cirka 700 meter.

Kommunikatör
Matilda Roijer