Lunds universitet i sociala medier

Du har många möjligheter att ta del av vår verksamhet och kommunicera med oss via sociala medier. Här listar vi de universitetsövergripande kanalerna. Men även på fakultets- och institutionsnivå finns många sidor, flöden och bloggar.

Facebook, Twitter, Instagram och Snapchat

Våra Facebook-sidor vänder sig främst till nuvarande, blivande och före detta studenter – nationellt och internationellt.

På Twitter förmedlar våra pressinformatörer nya forskningsrön, evenemang och andra nyheter från universitetet.

På Instagram och Snapchat fångas olika universitetsmiljöer i bild. Kontot används både av universitetets kommunikatörer och våra studenter.

På LinkedIn finns universitetet som företagssida, där vi delar jobbannonser, evenemang och nyheter. Vi finns också som universitetssida, där fokus ligger på innehåll som rör universitetet och studentvärlden i stort.

Här finns också universitetets officiella alumnigrupp, där du som före detta student kan ta del av internationella evenemang, studentporträtt, karriärtips och mycket mer.

På vår internationella Youtube-kanal hittar du intervjuer med forskare samt filmklipp från student- och publika evenemang med mera. Vår svenska kanal innehåller främst svensk- och danskspråkiga intervjuer och reportage med studenter.

Sidansvarig:

kontaktinformation

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
E-post: lu [at] lu [dot] se