Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Resestipendier

För dig som behöver resa i samband med dina studier

Resestipendier för grundutbildningsstuderande ledigförklaras i februari varje år. Resestipendium kan du söka för resa som sker i samband med din utbildning vid Lunds universitet. Det kan vara resa för examensarbete, uppsats, utbytesstudier eller liknande.

Aktuella stipendier

Resultatet för 2016 finns nu tillgängligt i ansökningssystemet. Nästa utlysning startar i februari 2017. Du kan då söka resestipendium för resor påbörjade tidigast 1 mars 2016 och senast planerade till 28 februari 2018.

Logga in i ansökningssystemet (öppnas i nytt fönster)

Tänk på…

…att läsa ledigkungörelsen noga innan du ansöker för att vara säker på att du är behörig att söka. Där kan du också läsa vilken information som ska bifogas ansökan för att den ska vara komplett.

... att du endast ska göra en ansökan per resa och söker då alla stipendier i utlysningen som du är behörig till.

…att beslut om tilldelning av stipendier sker med grund endast i det som skrivs i ansökan samt de bilagor du bifogat. Bifoga bilagor som intygar syftet med din resa. Det kan vara handledarintyg, inbjudningsbrev, antagningsbesked och andra handlingar som är relevanta för den typ av resa som du ska göra.

…att stipendierna bara kan sökas via ansökningssystemet och bara under den aktuella ansökningsperioden.

…att stipendiet inte kan användas till en resa vid annat tillfälle eller för annat ändamål än vad som anges i beslutet.

Så här ansöker du

Ansökan

Ansökan sker via ett formulär direkt i ansökningssystemet där du också laddar upp de bilagor du vill skicka med. Stipendierna fördelas med utgångspunkt i syftet med din resa, en rangordning som utgår från studieresultat och studietakt samt din ansökan och de handlingar du bifogat. Se därför till att bifoga relevanta handlingar. Du kan gå miste om ett stipendium om din ansökan inte är komplett. Utdrag ur Ladok behöver du inte bifoga eftersom vi hämtar resultaten direkt efter ansökningsperiodens slut.

Beslut och utbetalning

Beslutet brukar vara klart i april och då skickas besked till samtliga stipendiater via e-post. En rekvisitionsblankett samt kopia på antagningsbesked, inbjudningsbrev, färdhandlingar eller liknande ska skickas till oss på Stiftelseförvaltning för att ditt stipendium ska betalas ut. I beslutet finns uppgift om vilka handlingar du behöver skicka med. Rekvisitionsblankett finns i anslutning till respektive beviljad ansökan i ansökningssystemet.

Sidansvarig:

färja på väg ut från hamnen

Kontaktinformation

Stiftelseförvaltning
stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se

Box 117
221 00 Lund

Emma Haverlind
Telefon: 046-222 71 44

Olof Jernryd
Telefon: 046-222 71 48

Krister Åstrand
Telefon: 046-222 71 45

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen